Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem ze sociálně slabší rodiny a jsem student VŠ pod 26 let. Před měsícem jsem si našel brigádu a zajímalo by mne, jak je to s nahlášením na úřadě, do kdy by se to mělo hlásit a je to hlášení povinné? Co se stane, když to nenahlásím? A musí se to hlásit na úřadě nebo stačí jen ten papír na uplatnění daně? Jakou maximální částku si můžu vydělat měsíčně a má to nějaký vliv na životní minimum 3,5 které mi chodí od státu? Doma jsem se o tom zmiňoval a podle všeho když si sám vydělám 3,5 tak je od státu už nedostanu (nebo víc, když si vydělám?). Čili prakticky je pro mě brigáda zbytečná? Rád bych, kdyby mi naopak k něčemu byla, protože příchodem na VŠ se mé výdaje dost zvýšili (kolejné) a rád bych rodině pomáhal, ne jim bral chleba od úst. Moc děkuju za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.