Nejste přihlášen/a.
dneska jsem se dozvedel ze mám 16ti letou dceru
co mám dělat jak bych se měl zachovat?
Je to kapku jako z filmu :D Já si myslím, že byste se měl nejprve sejít s její maminkou a v klidu si popovídat a dohodnout společný postup. Ani vyskakovat, ani couvat. V klidu, v pohodě dát řeč na neutrální půdě, mezi lidmi, aby přece jen emoce nevyletěly. Paní je úžasná. Nic po vás nechtěla a jistojistě to v životě neměla snadné. Zaslouží uznání, tak s ním nešetřete a poděkujte.
To záleží na mnoha dalších okolnostech. Pokud o Vás dcera neví a třeba si myslí, že její táta je ten, který ji od narození vychovává, asi bych se bál jí do života zasahovat...
Ale tak kurnik sopa, sem jeji otec, mela by vedet ze existuju. Sak beze me by nebyla :D asi takhle by¨ch to rekl myslim ze seznamit na 100%
No, pokud jde o léta spořádanou rodinu, kde maminka před necelými sedmnácti léty jednou náhodou "ulítla" a z tohoto úletu vznikla tato dcera, tak bych do života této rodiny oravdu nezasahoval! A 100% je vždycky MOC...
doplněno 16.11.12 21:43:Na konkrétnější radu máme málo informací. Ale především radím záležitost neuspěchat, někdy lze v jedné minutě zkazit to, co pak napravujeme zbytek života, mnohdy marně...
Ztotožňuji se s Hopem. Asi byl nějaký důvod, proč jste se tuto novinu dověděl s maličkým () zpožděnm. Ti, co radí : "Ihned přivinout dceru na hruď... " - přemýšlí o možných následcích pro tu holčinu? Asi těžko. Vždyť ta "dcera" je teď nejspíš v nejhorším puberťáckým věku, kdy jsou rodiče většinou ...no...přinejmenším nemožní. A do toho se jí najednou z čistajasna objeví biologický tatínek. Já na Vašem místě bych zvolila vyčkávací taktiku.
Mnoho z nás ví, nebo předpokládá, že má dceru či syna. Může také být, že mnohé děti sice nosí naše jméno, ale nemusí být naše. Říká se, že jen matka ví, čí je to dítě. Říká se také, že někdy to ani ta matka neví.
Popřemýšlejte, jak dalece ta informace o Vašem otcovství je pravdivá! Slovní vyjádření informátora nebo matky může být účelové, nepravdivé, dohad, spekulace. Dokonce ani testy DNA nemusí 100 % potvrdit či vyloučit otcovství.
O uvážlivém postupu už psali přede mnou. Zničit někomu život je jednoduché...
Pokud má rodinu a žijou spokojeně a dobře moc bych se do toho nepletl přece jen by jste to ještě mohl rozvrátit zvláště pokud jsou oba rodiče naprosto cizí lidé. pokud tatínka nemá nevidím problém pozval bych dceru na oběd.
doplněno 16.11.12 21:40:Pokud má má rodinu matku i otce a žijí spořádaný život nezasahoval bych je v kritickém věku chodí na školu z které může dobrovolně odejít stačilo by doma nějaké nepohodnutí a zadní vrátka jste vy nebylo by to moc dobré v takovém případě bych se s ní seznámil až bude rozumný člověk (20 let)
Že Vás to šokovalo je zřejmé z dotazu. Obvykle to sladké tajemství žena nesděluje až po 16ti letech. Ale okolnosti víte jen VY. Bylo by záhodno nejdříve promluvit s matkou dívky, proč jste ty roky žil v nevědomosti, co se od Vás očekává /a jestli vůbec/ až nyní. Jestli o Vás ona dívka ví, jak se jí tím obrátí život. Pravděpodobně nejen jí, dost možná máte svoji rodinu. Nejdříve musíte být Vy v obraze a důkladně zvážit vaše první setkání. Nezapomínejte na ošemetný věk dívky, ale ani na své blízké. Kdy a jak jim nalijete čistého vína, záleží na okolnostech. Chápu, co Vám asi dělá srdce, ale mějte je na správném místě a otevřené!
tak dcerka se chce také se mnou sejit akorat nevím co na tom setkání mám rikat .nejdríve jsme se dohodli s její matkou ze se sejdeme sami aby mi rekla neco o dceri tak nevim mam divne pocity
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.