Nejste přihlášen/a.
Dobrý den kamarád který se bude o víkendu ženit řekl jestli bych mu mohl jít za svědka a protože jsme dobří kamarádi a příbuzní tak jsem to přijal ale po pravdě byl jsem na jedné svatbě to mě bylo asi tak 6 nebo 7 let a teď mě je 20 let a já nevím co má v popisu práce svědek nebo co má dělat? Bude na mě i proslov?
Svědek je docela důležitá osoba, která spolupodepíše svatební dokument. Kromě toho také zachytí nevěstu, pokud třeba omdlévá, nebo pomáhá hledat zakutálený snubní prstýnek.
Ale jinak je to jen symbolická záležitost, v každém případě je to čest pro každého, když tu důvěru dostane.
A svědek v budoucnu může být taky zdrojem výčitek, když se od někdejšího ženicha dozví - proč jsi mi to tenkrát nerozmluvil...
Zdravím, shodou okolností jsem byla svědčit před 14-ti dny a se svědkem ženicha jsme měli na starost zábavu na svatební hostině. Spousta tipů na zábavu se dá najít na netu, popř. kontaktujte mě na mail b.hegrova@centrum.cz, poradím
barbucha, jojo, to svědek musí. A také musí kontrolovat, jestli mají všichni co pít a má hlavní proslov. Ten se musí!
Nenechte se znervóznit některými radami. Svědek se musí jen podepsat, jiné povinnosti nemá. Ostatní záležitosti jsou jen na domluvě. Často pronáší přípitek některý z rodičů nebo jiný příbuzný, který má řečnické schopnosti, o zábavu se může postarat kdokoli. Unášení nevěsty nemám rád, už se stalo, že podnapilí hosté - řidiči spolu s novomanželem hledali nevěstu po hospodách, havarovali a z nevěsty byla rázem vdova. Zajděte si za ženichem a zeptejte se ho, co od vás očekává. Každá svatba probíhá trošku jinak.
Svědek - mimo oficiální podpis na oddací list (nezapomeň si občanku či pas!,) psychicky podporuje ženicha, kontroluje, aby ženich nezapomněl kytici či prstýnky (doma, v taxíku, na lavičce), aby ženich nezapomněl ´se´ (ani s družičkou), organizuje únos nevěsty, odvoz společensky unaveného ženicha až do novomanželského lože (POZOR, nezaskakuje za něj o první ani dalších nocích!)... Svědek toho má prostě ´na triku´ moc..
Odění si domluv ´nastávajícími´ - obvyklý je oblek, ale samozřejmě lze (´téměř ´) cokoli... Zábavu také - někdo chce na svatbu klauna, jiný ne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.