Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědek na svatbě - co mám dělat?

Od: svedek odpovědí: 12 změna:

Dobrý den kamarád který se bude o víkendu ženit řekl jestli bych mu mohl jít za svědka a protože jsme dobří kamarádi a příbuzní tak jsem to přijal ale po pravdě byl jsem na jedné svatbě to mě bylo asi tak 6 nebo 7 let a teď mě je 20 let a já nevím co má v popisu práce svědek nebo co má dělat? Bude na mě i proslov?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Svědek je docela důležitá osoba, která spolupodepíše svatební dokument. Kromě toho také zachytí nevěstu, pokud třeba omdlévá, nebo pomáhá hledat zakutálený snubní prstýnek.:)

Ale jinak je to jen symbolická záležitost, v každém případě je to čest pro každého, když tu důvěru dostane.

A svědek v budoucnu může být taky zdrojem výčitek, když se od někdejšího ženicha dozví - proč jsi mi to tenkrát nerozmluvil...*smich*

hodnocení

1x

Zdravím, shodou okolností jsem byla svědčit před 14-ti dny a se svědkem ženicha jsme měli na starost zábavu na svatební hostině. Spousta tipů na zábavu se dá najít na netu, popř. kontaktujte mě na mail b.hegrova@centrum.cz, poradím :)

barbucha, jojo, to svědek musí. A také musí kontrolovat, jestli mají všichni co pít a má hlavní proslov. Ten se musí! :)

svedek
hodnocení

Proslov? *smich* jaky by měl vypadat takovej proslov?

Nenechte se znervóznit některými radami. Svědek se musí jen podepsat, jiné povinnosti nemá. Ostatní záležitosti jsou jen na domluvě. Často pronáší přípitek některý z rodičů nebo jiný příbuzný, který má řečnické schopnosti, o zábavu se může postarat kdokoli. Unášení nevěsty nemám rád, už se stalo, že podnapilí hosté - řidiči spolu s novomanželem hledali nevěstu po hospodách, havarovali a z nevěsty byla rázem vdova. Zajděte si za ženichem a zeptejte se ho, co od vás očekává. Každá svatba probíhá trošku jinak.

hahanaj*

bruno2 - svatá pravda

nejdřív to podepíšeš a pak se postaráš o tradiční ůnos nevěsty *smich*

buss
hodnocení

0x

Pokud se týká obřadu, tak vás na obci poučí.

hahanaj*
hodnocení

0x

Žádnéoficiální povinnosti krom podpisu svědek nemá.

Je důležité mít u sebe občanský průkaz a podepsat se . Pak jen záleží co si s ženichem /kamarádem /domluvíte, zda vymyslíte nějakou zábavu- to už je jen na vás...

hodnocení

0x

Dobrý den. Ničeho se nebojte. Jen se jako svědek podepíšete do svatební listiny a stvrdíte tak novomanželům jejich svatební slib. :) S sebou potřebujete jen platný občanský průkaz.. Připravte si popř. proslov na přípitek, kdybyste ho náhodou pronášel Vy. Ať se svatba vydaří.

mowla*
hodnocení

0x

Svědek - mimo oficiální podpis na oddací list (nezapomeň si občanku či pas!,) psychicky podporuje ženicha, kontroluje, aby ženich nezapomněl kytici či prstýnky (doma, v taxíku, na lavičce), aby ženich nezapomněl ´se´ (ani s družičkou), organizuje únos nevěsty, odvoz společensky unaveného ženicha až do novomanželského lože (POZOR, nezaskakuje za něj o první ani dalších nocích!)... Svědek toho má prostě ´na triku´ moc..

*smich*

doplněno 15.08.12 15:47:

Odění si domluv ´nastávajícími´ - obvyklý je oblek, ale samozřejmě lze (´téměř ´) cokoli... Zábavu také - někdo chce na svatbu klauna, jiný ne...

svedek
hodnocení

no slyšel sem že svědek má zajistit zábavu před i během svadby to je taky pravda že mám něco zoorganizovat? *smich*

Co si mám obléct?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma proslov na svatbě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]