Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pití alkoholu po antibiotikách

Od: lukasb* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den/večer,

užívám antibiotikum - Biseptol 480 (2krát denně po 2 tabletách). Mám je brát do pátku resp. poslední ve čt večer.
Příští víkend(26.ledna) chci patřičně oslavit své narozeniny. Budu moci už během víkendu pít alkohol? Jaká je minimální doba na celkov "odbourání" látek z antibiotik.

Děkuji za odpovědi

Lukáš

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ifkali*
hodnocení

2x

Zdravím,

ATB minimálně týdem po doužívání púsobí v těle,znížíte účinek ATB a taky si individuálné zahráváte s moznou alergickou reakci ATB versus alkohol,ale to je individuální.vše zvažte.

martinaa*
hodnocení

2x

U každého jinak, ale po ATB se doporučuje týden až 14 dní klidnější režim co se týče sportování nebo alkoholových dýchánků. Neriskovala bych, vlastní velice nepříjemná zkušenost.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Lukáši, zde: cs.wikipedia.org/... píší:

Časový limit pro pití alkoholu je závislý na druhu antibiotik a může se lišit v rozmezí 12 hodin až 3 dnů...

hodnocení

0x

no budes rychle napity a jatra dostanou dost "pokurit"

hodnocení

0x

Lukáši, jak už psali ostatní, antibiotika se v těle ještě nějakolik dní drží a v kombinaci s alkoholem poškozují játra. Ty jsi ale, zdá se, mladý kluk, tak tvá játra něco vydrží. Takže já na tvém místě bych si nějaký alkohol klidně dala, ale lehčí, žádné destiláty, a mezi tím bych pila vodu, aby to tělo stihlo zpracovat. Navíc je tvůj organizmus po nemoci oslabený, tak ti bude i málo alkoholu stoupat do hlavy jedna radost...*smich*

lukasb*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi :)
O tomto víkendu si tedy dám jen malý přípitek s rodinou a pořádně to oslavím o týden později na pololetní prázdniny :)

cobrak*
hodnocení

0x

Je to určitě v příbalové informaci. Ale já bych si zrovna s Biseptolem moc nezahrával. Není to totiž antibiotikum, ale chemoterapeutikum a o to je to horší. Nejdřív si to přečtěte, než to zkusíte. Věřte mi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]