Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Zdědila jsem krabici "vystříhaných" známek z dopisů (známky, které mají kolem sebe kus obálky). Ráda bych je nějak roztřídila a založila do alba, ale vůbec nevím jak. Mají se známky nějak odlepit? Jak na to? Děkuji za rady, v této oblasti jsem absolutní amatér...
opartně ostřihnout kolem známky a vložit do teplé vody odmočit a lehce sejmout a nechat na novinách uschnout a pak vložit do alba
doplněno 02.12.12 19:33:Známky z obálek nemají valnou hodnotu jedná se o halířové položky . Známka s utrženým kusem obálky i když je tam razítko nemá cenu žádnou - buď se sbírají obálky s razítkovanou známkou a nebo jen známky ,ale stejně po odlepení známka bez lepu postrádá na ceně ... dala bych to dětem na hraní :D:D:D
Souhlasím s prvním příspěvkem, jinak známky se odlepují nejlépe nad párou.
Příště opatrně otevřít dopis nad párou a obálku schovat. Jinak se to třídí po státech, nebo po tématech, jsou i různé katalogy, kde se dozvíte hodnoty známek ať už v aršíku, nebo orazítkovanou, neorazítkovanou nebo i nějakou tu raritu. Mám doma také asi dvacet známek, z toho jedna by měla mít podle katalogu hodnotu 200,-Kč, v katalogu byl i Klaus tuším, že z roku 93 v hodnotě asi 10.000,-Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.