Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstoupit od smlouvy AMV Group s.r.o

Od: vinc odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak odstoupit od zprostředkovatelské smlouvy se spol. AMV Group s.r.o. Byl jsem mylně informován ohledně povinosti sepsáni pojištění. Bohužel jsem smlouvu v pátek podepsal a rád bych ji do 24hod zrušil. Ale je sobota. Jak mám prosím postupovat dál?

Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

opice1
hodnocení

0x

Na jejich www amvgroup.cz/... najdete odpovědi na otazky které máte. Ovšem, jak Vás mohli mylně informovat o pojištění? tam mylná informace snad ani uvést nejde. Je jasné že pojistku pokud sepišete /jakoukoliv / musíte platit...Tak se trošku více rozepište

cepagis*
hodnocení

0x

Zrušení smlouvy do 24h od podpisu? To mají v podmínkách? Vždyť za tak krátkou dobu si snad nikdo nemůže nic rozmyslet, sepsat a hlaně výpověď doručit... Jestli skutečně toto někde uvádějí, už to je podezřelé...

opice1

Tohle v podmínkách nepíší! To je podle mě dekuktće tázajícího...Klasiká česká povaha...hamty hamty bez pročtení smlouvy podepsat a až doma u TV přemýšlet!

saw*

Mám takový pocit, že u smlouvy se životním pojištěním je sankce, když smlouvu zruší.. Proto lidé, kteří podepíší u této společnosti, raději platí dál své životko.

lextwo
hodnocení

0x
Vzhledem k opakujícím se problemum opětovně reaguji i já na spoustu dotazů ohledně zrušení smlouvy se společností AMV Group s.r.o., které jsem tady našel a přidávám vlastní zkušenost.
Podle zákonů České republiky je smlouva ze společností AMV Group s.r.o. už od samého začátku neplatná, takže se spolu podívejme proč.
Zákon č. 40/1964 Sb
§ 39
Neplatný je právní úkon, který svým obsahem nebo účelem odporuje zákonu nebo jej obchází anebo se příčí dobrým mravům.
Jejich smlouva je vyloženě parazitující a krom dobrých mravů odporuje snad i těm špatným..., bez ohledu na to, jestli ji mají v mezích zákona, nebo ne. Což - jak uvidíme dál, stejně nemají.
§ 49
Účastník, který uzavřel smlouvu v tísni za nápadně nevýhodných podmínek, má právo od smlouvy odstoupit.
Použít reklamu o bezproblémové půjčce i pro ty, co mají finanční potíže, navíc s výhodným úrokem - to je pak přece naprosto jasné, že minimálně 99% žadatelů je v tísni. Je totiž zaměřená především na ně _ cituji z letáčku: "klienty v registrech, nezaměstnané, OSVČ a ženy na MD".
§ 49a
Právní úkon je neplatný, jestliže jej jednající osoba učinila v omylu, vycházejícím ze skutečnosti, jež je pro jeho uskutečnění rozhodující, a osoba, které byl právní úkon určen, tento omyl vyvolala nebo o něm musela vědět. Právní úkon je rovněž neplatný, jestliže omyl byl touto osobou vyvolán úmyslně. Omyl v pohnutce právní úkon neplatným nečiní.
Už samotná návštěva kanceláře této firmy žadatelem je na základě úmyslného uvedení v omyl, po telefonním hovoru (číslo získáte právě z letáčku nabízející půjčky bez uvedení konkrétní firmy) a následné SMS potvrzující možnost čerpat finančních prostředku následuje další hovor, kde Vám už řeknou přesnou částku půjčky, výšku splátky i délku splácení a domluví schůzku. Uzavření IŽP AXA žadatelem je pak dokonaný výsledek pravě tohohle omylu! Podle AVM Group je toto totiž hlavní faktor, aby Vám půjčka byla skutečně poskytnuta.
§ 56
(1) Spotřebitelské smlouvy nesmějí obsahovat ujednání, která v rozporu s požadavkem dobré víry znamenají k újmě spotřebitele značnou nerovnováhu v právech a povinnostech stran.
Takže se podívejme, jaké povinnosti z téhle smlouvy vyplívají pro AMV Group..., veškeré žádné! Vše je na straně žadatele.
(3) Nepřípustná jsou zejména smluvní ujednání, která
c) stanoví, že smlouva je pro spotřebitele závazná, zatímco plnění dodavatele je vázáno na splnění podmínky, jejíž uskutečnění je závislé výlučně na vůli dodavatele
Což je nutnost platit pojištění, i když Vám AMV žádnou smlouvu o půjčce nezařídí.
j) přikazují spotřebiteli, aby splnil všechny závazky i v případě, že dodavatel nesplnil závazky, které mu vznikly
Opětovné porušení zákona!
§ 57
(2) Dodavatel musí spotřebitele písemně upozornit na právo odstoupit od smlouvy nejpozději při uzavření smlouvy; písemné upozornění musí obsahovat i označení osoby, u níž je třeba toto právo uplatnit, včetně bydliště či sídla takové osoby.
V bodě 5.2.2 této smlouvy je uvedená možnost zrušit smlouvu Dohodou stran - nic víc, nic míň. Takže jdete zrušit smlouvu tam, kde jste ji uzavřeli - a ono to nejde, prý nemají oprávnění. Jenže to už není problém žadatele, buď to oprávnění mít mají, nebo měl být oprávněný pracovník v tomhle bodu uveden. Není, takže je zprostředkovatelem porušená zákonem dána povinnost. Navíc, audiozáznam pořízený firmou AVM Group při sepisování smlouvy určitě každému potvrdí, že nebyl na možnost zrušení této smlouvy upozorněn ani slovně, prostě žádné informace k tomuto tématu firma neposkytuje.
Zákon č. 513/1991 Sb.
§ 649
(1) Zprostředkovatel neručí za splnění závazku třetích osob, s kterými zprostředkoval uzavření smlouvy; nesmí však navrhovat zájemci uzavření smlouvy s osobou, ohledně které ví nebo musí vědět, že je důvodná pochybnost, že splní řádně a včas své závazky ze zprostředkované smlouvy.
Je nanejvýš pravděpodobné (pravděpodobnost hraničící s jistotou, viz níže), že firma AMV Group nemá žádné investory, kteří jsou za podmínek smluvených při podpisu smlouvy schopni poskytnout daný úvěr, takže vlastně předem ví, že žádný úvěr nezprostředkuje. Tímhle opětovně porušuje zákon.
(2) Jestliže o to zájemce požádá, je zprostředkovatel povinen mu sdělit údaje potřebné k posouzení důvěryhodnosti osoby, s kterou zprostředkovatel navrhuje uzavření smlouvy.
Při dotazu na to, kdo (který "investor") předschválil tento úvěr zazní staré dobré: Nemáme oprávnění podávat tuto informaci... Takže oni nesmí podávat informace, které mají dané přímo jako povinnost!Proč asi? Není totiž o čem informovat...
Co říct závěrem...?
Snad si konečný úsudek udělá každý sám, ale za sebe říkám: Okamžitě odstoupit, tato zprostředkovatelská smlouva je neplatná, Váš podpis pod ní je dosažen podvodně, klamavou reklamou a lživými sliby, které nikdo nikdy nesplní a jediný její účel je přimět Vás- žadatele, k založení životního pojištění, které je hlavním zdrojem příjmu této společnosti.
Nechám podnět u ČOI, která má dohled nad činností těchto firem, na prošetření neetického a podvodného chování této firmy a doufám, že ukonči její další neoprávněné obohacování se na úkor klientu.
V případě, že se mi společnost AMV Group s.r.o. pokusí přes moje odstoupení od smlouvy vyhrožovat abudou požadovat jakýkoli finanční obnos, předám věc soudu.
Kontakt :lextwo@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]