Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s dluhy - bezplatné poradenství?

Od: kolobezka odpovědí: 4 změna:

Ahoj, nevíte o nějakém bezplatném finančním poradenství, které by konkrétně v našem státě mělo snad fungovat, kde nám neporadí ku vlastnímu prospěchu? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Co já vím, tak bezplatná poradna je tato asociace: obcanskeporadny.cz/.... Já sama jsem na ni několikrát upozorňovala a dokonce jednou jsem na ni měla kladný ohlas. Síť jejich poraden se rozšiřuje, tak si zkuste vyhledat, kam byste se mohla obrátit. Ještě jedna poradna složená se zástupců jednotlivých bank snad existuje, ale momentálně si nemohu vzpomenout na její název. Pokud to najdu, tak doplním odpověď. :)

doplněno 06.06.11 16:23:

Tak jsem to našla: financnitisen.cz/...

krkovicka*
Lidko,poradíte?Dnes přišel platební výměr,do 15dnů je nutné zaplatit celou částku i s penálem,pokuď ne tak za každý 1den naskáče 0.05% penále dokavaď se to nezaplatí do poslední koruny.Posílali jsme návrh na spl.kalendář,vyjádřily se,že byl pozdě podaný,že něco do 8mi dnů kal.měsíce.Je začít jednat už osobně?Dá se ještě něco podniknout?Celá částka je celkem raketa.Děkuji.
lidka*

Krkovičko, pokud přišel platební výměr, tak se asi jedná o daně nebo poplatky. Já nejsem právník, ale domnívám se, že i když věřitel přistoupí na splátkový kalendář, tak se nevyhnete penalizaci, kterou ukládá přímo zákon business.center.cz/... V každém případě je lepší splátkový kalndář + penále, než třeba exekuce. Asi jste prošvihli termín odvolání. Zkuste vzít návrh splátkového kalenáře, případně zaplaťte první splátku, vezměte doklad a uvidíte. Ale v každém případě si pročtěte zákon o správě daní a poplatků.

U měst a obcí to bylo v pravomoci jejich, jaké sankce použijí. Týkalo se to hlavně místních poplatků.

doplněno 06.06.11 17:26:

Ale v každém případě bych tu první splátku doporučila zaplatit. Tím nic nezkazíte - naopak. Navíc tou splátkou prokážete dobrou vůli dluh řešit. Poslala to pojišťovna a nebo to už dala k vymáhání nějaké firmě? Zkuste ještě jednou požádat o přehodnocení zamítnutí, doložte to dokladem o zaplacení první splátky a uvidíte. Třeba se to povede. *tuc*

krkovicka*
Děkuji.ten spl.kalendář schválen nebyl.Měli na projednání 30dní.Nyní přišel plat.výměr.Jedná se o platbu socialního u Osvč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]