Nejste přihlášen/a.
Předpokládám, že jsi na uměleckou SŠ (do jiného města) již přestoupila ze SŠ (ve svém městě).
Je-li tomu tak, nedivím se rodičům, že se na další přestup netváří vstřícně.
Nevím, zda jsi prvním přestupem ztratila nějaký čas, ale nyní bys podle mne ztratila minimálně jeden školní rok. Rodiče jsi už v prvním případě přesvědčovala, že tohle je ten pravý obor, nyní zjišťuješ, že tě ani ten nebaví.
Chtělo by trochu odpovědnosti z tvé strany a dokončit obor, o kterém jsi rodiče přesvědčila. S přítelem a kamarády/dkami se můžeš stýkat o víkendu a během prázdnin. Přítel za tebou navíc může občas zajet.
Proč jsi nezapadla v další škole? Co internát? Ani tam bys nenašla někoho, s kým by ses měla o čem bavit?
Nemůžeš v místě současné školy navštěvovat nějaký zájmový kroužek nebo sportovní klub? Možností, jak trávit čas po vyučování je spousta.
doplněno 10.03.13 00:10:Od začátku školního roku už uteklo dost času na to, aby tě spolužáci dostatečně poznali. Takže ta nálepka podle mne už s předchozí školou nesouvisí. Jak se ve škole projevuješ jinak?
A co na tom internátu? Tam přece bývá docela legrace, ne? Že bys tam nenašla ani jednu kamarádku, nebo někoho, s kým by sis mohla aspoň popovídat?
Na mne to působí spíše dojmem, že bys chtěla být blíže svému příteli. Toho ale můžeš vidět každý víkend, za chvilku budou velikonoční prázdniny, v květnu dva prodloužené víkendy a za chvíli letní prázdniny ...
___ Zkus se na to podívat očima svých rodičů: Škola v jiném městě je stojí víc, než škola v místě bydliště. Pokud bys navíc (minimálně) jeden ěkolní rok ztratila, prodraží se zvé studium - a úplně zbytečně. Jestli jsi s vybraným oborem nesouhlasila, měla´s rodiče přesvědčit tehdy, že nechceš na vybranou školu.
Do kterého chodíš ročníku?
doplněno 11.03.13 07:51:Terko, nevymýšlej si, na žádné SŠ jsem se nesetkala se šikanou (jedině na základce a na jednom učilišti - ovšem tam jenom na začátku prváku).
Podle mne chceš za přítelem a hledáš k tomu zástupné důvody. Přiznej to alespoň sama sobě!
Přešla jsem z osmiletého gymnázia,na které jsem byla nucena jít. A co se týká toho oboru: původně jsem chtěla jít na tu školu,která je blíž,což se bohužel nepoštěstilo,a tak mě matka přemluvila,ať jdu sem,že se mi tam bude určitě líbit (na obor,který mi vybrala). Nezapadla jsem především kvůli faktu,že jsem přešla z gymnázia,čímž se ze mě automaticky stala "šprtka". Na internátě jsou lidé převážně z naší školy,takže to taky nic. A na zájmové kroužky bohužel díky škole nemám žádný čas.
doplněno 10.03.13 15:48:Teď chodím do druháku. Letos mě tam začali šikanovat,oni jsou docela vysazení na "gympláky". Jinak dřív jsem se s nimi pokoušela bavit. U některých jsem zjistila,že se s nimi nemám o čem bavit,u druhých zase to,že nemůžou vystát,jaká jsem "šprtka".
tak to nechápu , kdy ti končí škola? co děláš po 15 hodině na intru? 4asu máš dost , můžeš chodit cvičit , běhat ,plavat a i tam si můžeš najít kamarády
To bohuželnemůžu kvůli zdravotním komplikacím :/ Jak jsem říkala,školu mám do 5-6,takže toho času opravdu moc není. Snažila jsem se tam někoho najít,ale pokaždé si akorát připadám jako vtěrka,protože je evidentní,že mě mezi sebou nechtějí.
školu máš od 8 - 18 hodin každej den ,jo? Tak tomu fakt nevěřím , tak to není ani na VŠ . zajdi k lékaři , protože jiná možnost není
Nezlob se, ale "kvůli učení nemám na zájmové kroužky čas" - je jen výmluva. Anebo jsi skutečně šprtka, co leží v učení od rána do večera. Všichni mí kamarádi, na gymplu, učilištích, ekonomkách, JAMU apod., si vždycky našli čas na nějaký koníček, jde to u každé školy, a kolikrát i u delšího dojíždění. Mám dojem, že tobě se prostě jen nechce jít ven, hledat si zájmy a kamarády a tak sedíš na intru a lituješ se. Z zoho pak samozřejmě plynou ty deprese a zdravontí problémy.Zkusila jsi se bavit s ostatními intračkami, udělat krok dopředu? Nebo jen sedíš na pokoji a nic - ono se pak může zdát, že o ně nestojíš a máš nos nahoru.
Rodičům se nedivím, už jsi přestoupila jednou a takové přestupování do nekonečna je o ničem. Na škole ve tvém městě se ti zase třeba nebude něco líbit a co potom? budeš chtít znovu přestoupit? Píšeš, že dřív to nebylo tak hrozné. Čím to je? Není to třeba ve faktu, že se čím dál víc lituješ a všechno je tím jen horší? Pokud jsi třeba ve třeťáku, za chvíli máš konec roku a ten rok a něco by se snad ještě dal překlepat. Když od každého problému, co se ti postaví do cesty, utečeš, udeš utíkat pořád a pořád.
doplněno 11.03.13 09:47:Výmluvy a zase výmluvy. Co kdyby ses trochu snažila se zapojit, ukázat, že jsi jiná? Je to sice náročnější, než sedět v koutku a litovat se, ale nikdo jiný to za tebe neudělá. Pamatuj si, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. A ty máš důvodů až až, ejn způsob žádný.
Dřív to tak nebylo proto,že jsem byla v prváku a všichni jsme se ještě neznali. Letos už jsme všichni zaškatulkovaní a oni mě začali šikanovat. A ne,vážně nejsem šprtka,škola mi jde sama od sebe,což oni nedokážou pochopit. A jinak co se týče toho času,tak chodím ze školy v 5-6 a jelikož jsem na umělecké,naloží nám toho většinou dost i na doma. Nevymlouvám se,tak to prostě je. Snažím se bavit s holkama na intru,ale je těžké tam někoho najít,protože všechny už jsou spárované.
Terko - přestaň si lhát sama sobě. Přestoupit domů chceš kvůli příteli. Nemůžeš sportovat kvůli zdravotnímu stavu - hmmm, stále nemocná ... tím spíš začni z otužováním a plaváním atd - jsi lenoch, nechce se ti. A že na kroužky taky nemáš čas? Tak to by znamenalo, že NIKDO z tvé třídy nikam za zábavou nechodí, protože se musí učit. Zní to hloupě, viď?.
Nemyslím to ve zlém, zapracuj napřed na své hlavě a zjistíš, že na světě je fajn i když chodíš do školy 100 km vzdálené. Však tam věčně nebudeš. A jestli máš lásku až za hrob, tak co je to 100km a nebo ještě 2- 3 roky. O víkendech jsi s přítelem, ne? A každoměsíční týdenní nemoc /dovolená) je také fajn, to se s klukem vidíš i přes týden . a proto chceš ten přestup na školu v místě bydliště.
ivzez- s tou šikanou na střední škole- divila byste se
pro tazatelku- první chybu, co jsi udělala, bylo, že jsi šla na gympl z donucení...no a potom, co jsi se nedostala na svojí vysněnou školu, že jsi tam nezůstala...teď už je vážně docela na pováženou, jestli má smysl přestupovat na jinou školu, navíc pokud máš teď problém začlenit se do kolektivu, myslíš, že na další škole, kam bys přestoupila by to bylo jinak? Já být tebou, překousnu to a vydržim to až do maturity...najdu si nějakého koníčka, něco, co by tě naplňovalo a díky čemu by ses odreagovala...a kašlala bych na školu, prostě bych jí trochu vypustila a soustředila bych se na ní jenom natolik, abych dostala tu maturitu...vykašli se na známky, nejsou tak důležitý!
Já jsem si pobyla celkem na třech středních, ta poslední je zaměřením úplně jiná a zde jsem se už udržela. Je mi 19 a jsem teprve ve druháku, ale jsem šťastná. Na předchozích jsme také měli blbý kolektiv a já si díky tomu zažila únavový syndrom. 1,5 měsíce jsem třeba vůbec nemohla do školy, rodiče o dalším přestupu rovněž nechtěli slyšet, tak jsem si zašla k psycholožce ve škole, k psychyatričce a k obvoďačce, nechala jsem si napsat posudek na svůj zdravotní stav, vyjádřily se, že by změna mohla být jedině ku prospěchu, takže bojuj! Má to cenu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.