Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záznam z matriky - německy

Od: amper® odpovědí: 0

Zdravím, protože nevím, kam dřív skočit, pustil jsem se po čase ještě do rodokmenu. Našel by se tu někdo, kdo by se mnou prošel jeden záznam? Vzal jsem si ho na rozcvičení, protože valnou většinu údajů z něj znám z jiných zdrojů, tedy je vhodný k tomu načíst písmo pro studium dalších záznamů, pan farář škrábe jak kocour a pro jistotu používá písmena tak, jak mu přijdou pod ruku. Jde o druhý záznam na stránce v odkazu, z cvičných důvodů jsem to vzal zleva komplet, můj pokus o rekonstrukci textu viz níže. Pár slov chybí, někde mi uniká logika, možná vlivem neznalosti nebo chybným přepisem. Předem díky za pomoc.

matriky.online/...

März 24/27

Eduard Pohlreich, Kaplan

Franz Josef

Katholisch

Männlich

Ehelich

Kriebl. No. 48

Pohl Josefa, Trautenau, M.V. 83

Winkler Franz, Fabrikarbeiter in Trautenau, Kriebl. No. 48, Katholisch, geb. 28/12 1879 daselbst, Kriebl. No. 13, ehel. Sohn des Josef Winkler, Hausbesitzers in Trautenau, Kriebl. No. 46, u. der Katharina, geb. Josef Janků, Häuslers in Hawlowitz No.77

BG u. BH: a) Trautenau

b) Eipel u. Trautenau

Bydžovský Anna, katholisch, geb. 17/12 1871 in Alt-Bydžov, No. 13, ehel. Tochter des Wenzel Bydžovský,? u. der Katharina, geb. Franz Žalman, Häuslers in Alt-Bydžov, No. 44

BG u. BH: Neu-Bydžov

Wenzel Tietzmann, Kirchendiener

Barbora Bydžovský,?, Kriebl. 48

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]