Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se na Vás obrátil s prosbou o pomoc. Zkouškové trvá do 10. února a ještě jsem se nezačal učit. Mám tak 6 dní na to, abych složil 8 zkoušek jen z dějin, Jsem na fildě v Praze a studuji tu historii. Jako materiály jako prezentace mám, ale těch informací je tam hodně, a potřeboval bych to ještě vypsat na pár stránek textu ke každé zkoušce. Myslíte, že by to šlo zvládnout ještě? A vy se jak učíte na zkouškové? Máte nějaký tahák nebo fýgl jak zhustit dejme tomu 70 stran textu na pár stránek? Přece ústní trvá 15 minut a to se vše odříkat nedá? Nějak metoda jak na to? Myslíte, že to jde stále zvládnout, abych neházel flintu do žita?
Už dost, trolle!
Nemáš na to, vyhodí tě. Původní dotaz jsi psal 25.1., během tohohle týdne jsi mohl jednu zkoušku, možná dvě, zvládnout. Židle za pokladnou čeká! Já už jsem ti radila dostatečně, systémem "přemýšlím nad minulostí tak intenzivně, že nemám čas na přítomnost"neprojdeš nikde a nikdy. Osm zkoušek během týdne prostě nedáš, pokud ses na to ještě ani nepodíval. Pokud máš jednu otázku třeba na čtyři stránky a ty odříkáš - v rámci tvého geniálního systému - půl stránky, tak prostě letíš. Mimochodem, co jsi za ten týden udělal krom spamování tady a přemýšlení nad tím, že na střední ses učil nazpaměť? Co čekáš za rady? Sedni si na zadnici a uč se, nebo radši ne, zvedni se, dojdi na studijní a zeptej se na ukončení studia.
Ty nepřemýšlej, jestli hodit flintu do žita, už ji odhoď a nespamuj tu!
Dobrý den, hledám způsob jak to vypsat ty materiály. Vše co jsem tady napsal je pravda. Na střední mě to šlo do hlavy. Ale mě je 31 let a jsem na fildě a snažím se učit na zkoušky a nejde to, nějak mi to hlava nebere, ale titul potřebuji, bez toho se nedostanu na vyšší pozice, tam je ten titul potřeba. Můžete mi poradit, jak se to naučit, jak to zmenšit na pár stran textu? Ještě je to tak 6 dní od zítra, a v pondělí mám tak 3 zkoušky. Poradíte? Nějaký rychlý způsob jak to udělat. Je to přece filda, není to medicína nebo technika. Nejlehčí fakulta v česku, lehčí než ekonomická
Ta flinta v žitě už je dávno hozená, hodil jste ji tam tehdy, když jste začal na studium kašlat. A jste jako porouchaný kolovrátek. Zadal jste 2 stejné otázky, ta dnešní je třetí. Odpovědí jste dostal dost, proč se ptáte pořád na jedno a to samé? Také nechápu, proč měníte svá jména. Jednou jste RADOT, podruhé SCHOLASTIK, potřetí FILOSOF. To se za sebe stydíte, že nepoužíváte stále stejné jméno? No, nakonec ten důvod možná máte.
Už jsem psala jednou. Prostě musíte se do toho obout, zapomenout na prokrastinaci. Pokud ke studiu přistupujete laxně, jako "ono to nějak dopadne", raději včas odejít, aspoň trošku se ctí, než být nakonec vyhozen s ostudou. A začít dělat něco smysluplného. Sháním třeba na jaro malíře pokojů a je jich jako šafránu. Tito lidé zoufale chybí - zedníci, tesaři, pokrývači, opraváři obuvi, kominíci...a Vy se nemůžete prokousat učením. Proto šup, nějaké řemeslo a uvidíte, že to bude pro Vás daleko lepší. Jaga.
Každý se snaží dělat to, co ho baví a těší. Zajímalo by mě, proč jste lezl na studium filosofie, když je to teď pro Vás noční můra.
Tedy Vás láká jen titul a vyšší pozice. A je zajímavé, že mnohdy získali ttul a vysoké pozice takoví lidé, že ostatní jen kroutí hlavami, jak se tam ten jouda dostal. Spíš si vážím poctivého řemeslníka, než nepříliš schopného člověka na "vyšší pozici." Teď jste mě pobavil.
Dobrý den, píšu stále protože hledám pořádnou a hodnotnou odpověd, jak udělat ty zkoušky s minimem námahy. Nevím, jak se ti studenti na fildě učí, že to vše zvládají s přehledem a mají samé jedničky, všude vidím jak je ta filda jednoduchá na učení. Stačí se naučit pár stránek a je to. Jenže já vidím těch stran přes 100 a nevím, jak z toho udělat výpis důležitých informací na pár stran jako na střední. Podle mě je zbytečné se učit třeba 50 stran textu slovo od slova jako básničku, zkusil jsem to, ale už mě to nejde narvat do hlavy jako na střední, kde jsem to s přehledem zvládal. Není to náhodou tím věkem, že je mi 31 let a inteligence klesá, maima myslím dosahuje někde v 27 letech. Píšu pořád, protože tady všichni nejste, a čekám na někoho, kdo mi dá pořádnou odpověd...A studovat musím až do doktorátu, takže to bude tak do 40 let...
radot - tak jasně, že naučit se 50 stran textu slovo od slova je obtížné. proto je potřeba učit se látku průběžně a chápat souvislosti, potom není potřeba učit se nazpaměť mmch nevím, jak to funguje na fildě, ale moje zkušenost z jiné vejšky je ta, že když zkoušející měl pocit, že zkoušený text jenom papouškuje, tak ho schválně přerušil a naťuknul právě ty souvislosti, aby si ověřil, jestli zkoušený látku chápe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.