Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad - prodej CD

Od: simonabuchtova odpovědí: 12 změna:

Začínají písničkář prodává vždy po vystoupení CD se svou hudbou..Ve čtvrtek prodal 8 stejných CD. Den na to už nabízel i svá nová CD a lidé si tak mohli koupit to samé jako ve čtvrtek nebo nová CD. V sobotu chtěli všichni posluchači nová CD a písničkář jich prodal ten den 6. V jednotlivých dnech utržil 590, 720 a 840 Kč, není ale známo, která částka patří ke kterému dni...Kolik stálo starší CD? Kolik nových CD prodal v pátek? Dííík.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Starsi CD stalo 90, v patek se prodalo 1 nove CD.

Na postup urcite prijdes...

hodnocení

1x

Ve čtvrtek prodal 8 CD po 90 Kč, celkem 720 Kč

V pátek prodal 5 CD po 90 Kč a 1 CD po 140 Kč, celkem 590 Kč

V sobotu prodal 6 CD po 140 Kč, celkem za 840 Kč.

A postup již jistě zvládneš sama :)

ivaconicnechape

jak jsi na to došel, šikulko spidere?*hej*

Šesti nebo osmi je dělitelné pouze 720 nebo 840. V tom případě za 590 prodal v pátek a za 720 nebo 840 ve čtvrtek nebo v sobotu.
Zkusíme cenu 720 ve čtvrtek, jedno CD vyjde na 720/8=90 Kč a cenu 840 v sobotu, jedno CD vyjde na 840/6=140 Kč. Pak platí rovnice, že A * 90 + B * 140 = 590.
Položil jsem A = 1 a zkoušel dopočítat B. Pokud nevyšlo celé číslo, zvedl jsem o jedno A a počítal znovu :)

hodnocení

1x

holky holky, vy jste ale líné...

tvůj text zadání otázky je okopírovaný i s chybami od bohdany, která tuto otázku dala chvilku před půl osmou ráno, k tomu ještě z toho samého počítače jako ty. Tak jedna rada i ode mne, jestli je vás tam ještě více se stejnou otázkou, tak to opište jedna od druhé...

ivaconicnechape
06.01.11 11:16

*sok*

jirbar*
hodnocení

0x

Založte vlákno OLYMPIÁDA. Toto už tady bylo jen s knihami. Jako zpestření je to dobré. Ovšem nevyřešit to a při tom se zajímat o olympiádu to bych se moc,moc a moc styděl.

ivaconicnechape

já se o olympiádu nezajímám, posílá mě tam třídní...*bezim*

jirbar*

Tato odpověď je šifrovaná. Spíš by měla znít.

Já se o učení nezajímám a třídní chce abych se něco naučila, proto mne zapojila do olympiády.

ivaconicnechape

spíš takhle: třídní potřebuje splnit kvóty zadané shora, aby náhodou někoho nepřišel na to, že je neschopná a neumí nic naučit, a tak se snaží nahnat nějaké nešťastníky...*modla*

ivaconicnechape

sorry, někdo, ne někoho,,,*zed*

jirbar*

Doplním: třídní neznám, takže nemohu hodnotit.

Ovšem sebeblbější či sebechytřejší učitel nemá nic společného s položenou otázkou.

Položená otázka a nemožnost jejího vyřešení vlastními silami, vypovídá pouze a pouze o "kvalitě" tazatele.

A ta zrovna není moc vysoká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]