Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rozhoduju se mezi dvěma obory na VUT. Konkrétně mezi: Mikroelektronika a technologie a mezi aplikovaná informatika a řízení. Nejlepší by byla mechatronika, ale na tu jsem si bohužel v prvním kole nepodal přihlášku a v druhém kole berou jen do průměru 1.8, což bohužel nemám. Je to tedy takový souboj mezi čistou elektrotechnikou (mikroelektronika a technologie) a mezi strojařinou říznutou programováním, trochu elektrotechnikou a automatizací (aplikovaná informatika a řízení).
Na střední jsem vystudoval čisté IT, takže oba obory pro mě budou novinka. Jediné co snad využiju je znalost sítí, operačních systémů a vždycky mě bavilo programování v C/C++. Pošlu sem i odkazy na jednotlivé obory a jejich předměty:
Mikroelektronika a technologie:
fekt.vut.cz/...
Aplikovaná informatika a řízení (1. ročník je čistá strojařina, po 1. ročníku bych si vybral zmíněnou specializaci aplikovaná informatika a řízení):
1. ročník: fme.vutbr.cz/...
specializace: fme.vutbr.cz/...
S kterým oborem budu mít lepší uplatnění?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.