Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citace kolektivu autorů styl APA

Od: gege odpovědí: 0

Dobrý den,

v textu jsem právě parafrázovala část textu monografie a musím přímo do textu uvést autory. Užívám citaci dle normy APA. Knihu napsala Čadilová, Žampachová a kol...

Dočetla jsem se, že přímo do textu se v případě kolektivu autorů píše pouze první autor + et al., což by znamenalo, že by to bylo (Čadilová et al., 2012). Nicméně si nejsem jistá, jestli to platí i v případě, že za "hlavní dva autory" jsou uvedeny obě autorky- tím myslím, že obě jsou na obálce knihy a až při otevření publikace si člověk přečte jména kolektivu autorů. Neoplatí tohle jen v případě, že je na obálce knihy uveden jen jeden autor+ kolektiv?

Myslíte, že to nemá být spíš (Čadilová & Žampachová et al., 2012)?

Děkuji za případnou odpověď, snad jsem to popsala srozumitelně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]