Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte někdo o nějakém článku, který by odkazoval na orgánové soustavy ostrorepů či hrotnatců?hledal jsem i články v angličtině, ale moc jsem nepochodil, na českém webu o nich skoro nic není, jestli to někdo víte, nebo znáte takový článek pošlete mi ho prosím.A ještě něco aby se neřeklo, že jsem líný si to vyhledat, tak jsem to vyhledal pouze ke členovcům obecně, ale nejsem si jist jestli to samé platí pro hrotnatce/ostrorepi. Vím, že patří do stejného kmenu, ale mám pocit že to bude jinak. Pokud ne vyvedte mne prosím z omylu. travicí soustavatrubicová; je na 3 části: přední část: ústní dutina kousací ústrojí, kusadla, celisti, žlázy; střední část: trávicí funkce, vystlána chitinovou membránou; zadní část: přímá trubice, zakončuje ritním otvorem.cevní soustavaotevřená; trubicové srdce – volně rozlévá krvomízu (hemolymfu) po těle a nasává ji zpětvylučovací soustavadva typy vylučovacích orgánů: jeden nebo dva páry nefridií – dokonalejší než metanefridie (u kroužkovců); lépe udržují vodu; u vyšších členovců ztrácí svou funkci a jsou přeměněny (např. slinné nebo snovací žlázy). Vylučování u nich zajišťují malpighické trubice – ústí do střeva.dýchací soustava- žábry čerpal jsem odtud vysokeskoly.cz/... díky za Váš čas
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.