Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tíhové zrychlení fyzika

Od: jura* odpovědí: 0
Zdravím,nevím si rady s fyzikou. Ve škole jsme měřili na fyzickém kyvadle. Nejprve jsme hledali redukovanou vzdálenost, různě jsme posouvali závaží až jsme měli 5 hodnot, pak nějáký program nám napsal kam máme dát to závaží aby bylo to kyvadlo redukované délky. To je ta tabulka vlevo. A tabulka vpravo nám udává kmity v ose jedna a ose dva. prostě jsme tu tyčku otočili a aby byla redukované délky musí se to kývat stejně v obou osách. Mám zadání vypočítat tíhová zrychlení g1 a g2 pro T1 a T2 ... Dál mám určit chyby δ(g1) a δ(g2)... A vypočítaná g mám porovnat s tabulkovou hodnotou..Tak vůbec nechápu ze kterých T1 mám brát hodnoty pro g1 a ty chyby jak mám spočítat? Děkuji moc
Tíhové zrychlení fyzika

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]