Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lipidy - jak doopravdy vypadají

Od: vickey* odpovědí: 0

Ahoj, učíme se o lipidech a mám takovou otázku.
Vím, že například monoacylglycerol má takovýto vzoreček: obr1

Ale vůbec nevím, jak vypadá monoacylglycerol ve skutečnosti.

Monoacylglycerol je tuk, tzn., že kdybych se podívala na tuk pod mikroskopem uvidím toto?: Obr2

Štve mě to, protože se něco naučím nazpaměť, jako například lipidy, ale vůbec si to nedokážu spojit s realitou. Ikdyž jsou to právě ty tuky, tak se mi zdá, jako bych se učila o něčem abstraktním a ne o tucích a díky tomu je ta chemie i míň pochopitelná, protože si to nedokážu spojit s realitou. Nikdo nám nikdy ve škole neukázal, jak to ve skutečnosti vypadá. Znám akorát vzorečky, ale nikdy například v lahvi alkoholu neuvidím plavat C, O a H. A tak je to se vším v chemii.
Děkuji za odpovědi

Lipidy - jak doopravdy vypadají
Lipidy - jak doopravdy vypadají #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]