Nejste přihlášen/a.
Ahoj, neví někdo proč mi schne nolina (sloní noha)? usychají nám listy a nevíme proč? dík
u mě je to uplně to samé...koupila jsem velkou kytku 170cm, krásně košatou a celá schne, jednou jsem ji přelila, ale pak už jsem zjistila, že je to vlastně "kaktus" a zalévám málo...ale nevypadá dobře
listy jí jdou nahoru jako do růžice a střed nových listů zaschne a vevnitř hnije...jestli někdo umíte poradit, tak moc prosím
Příčinou bude nevhodné prostředí - během zimy by měla být rostlina na světlém, ale chladném stanovišti s teplotou do deseti stupňů, zálivka minimální. Problém může způsobovat také málo propustná zemina... Nevím, zda se vám rostlinu ze stádia hniloby ještě podaří zachránit. Pokud chcete vědět více, hledejte spíše pod názvem BEAUCARNEA.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.