Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nolina- sloní noha schne

Od: jana22* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, neví někdo proč mi schne nolina (sloní noha)? usychají nám listy a nevíme proč?*nevi* dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Málo informací. Možná se jedná o přelití (stačí zalévat tak jednou za osm až deset dnů).

ivca67*
hodnocení

2x

Bylo by možné vložit obrázek? Noliny s úspěchem pěstuji již přes deset let, takhle bych taky tipovala přílišné zalévání, příliš suchý vzduch, průvan, příliš velký květináč ...

jana22*
hodnocení

jojo, snad to tak postačí. Ted se přiznal manžel, že ji častěji zalil tak snad se dá, dohromady.

Nolina- sloní noha schne

oliveta
hodnocení

0x

u mě je to uplně to samé...koupila jsem velkou kytku 170cm, krásně košatou a celá schne, jednou jsem ji přelila, ale pak už jsem zjistila, že je to vlastně "kaktus" a zalévám málo...ale nevypadá dobře :(

listy jí jdou nahoru jako do růžice a střed nových listů zaschne a vevnitř hnije...jestli někdo umíte poradit, tak moc prosím

Příčinou bude nevhodné prostředí - během zimy by měla být rostlina na světlém, ale chladném stanovišti s teplotou do deseti stupňů, zálivka minimální. Problém může způsobovat také málo propustná zemina... Nevím, zda se vám rostlinu ze stádia hniloby ještě podaří zachránit. Pokud chcete vědět více, hledejte spíše pod názvem BEAUCARNEA.

jana22*
hodnocení

Dobrý den- večer, tak jak mě už tady poradili, že je to o zalívání. Tak to bylo tak. Přestaly jsme nollinu zalívat, tak často a vzpamatovala se. Není to už tak hrozný, krásně se rozrůstá a má se k světu. Hodně štěstí.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]