Platí 2 zásady pro dobrou pizzu. - použít mouku "00" extra, ideálně speciální na pizzu, která má větší obsah lepku. Lze koupit např v Makru nebo na internetu. Cena je do 30kč/1kg. - péct jí krátce na vysokou teplotu
Droždí dobře rozmíchejte ve vlažné vodě, v míse promíchejte všechny ostatní ingredience kromě oleje a přidejte droždí s vodou. Nyní přidejte i olej a promíchejte.
Pokud je těsto řídké přidejte další mouku.
Těsto dobře vymíchejte, aby nebylo lepivé. Mísu vymažte olejem a vraťte do ní těsto, které také potřete olejem.
Přikrejte folií a nechejte v lednici kynout přes noc. Pomalé kynutí je to, co dělá tento recept jedinečným. Těsto můžete nechat kynout i 24 hodin. Během tohoto kynutí probíhají enzymatické procesy, kdy se štěpí cukry, bílkoviny i tuky. Vznikne chutné, křupavé těsto s výraznou vůní. Opravdu to vyzkoušejte!
Druhý den nechejte těsto zteplat a vytvořte z něj 2 pizzy.
Nemáte čas na dlouhé kynutí? Škoda. Nechejte ho kynout při pokojové teplotě přibližně hodinu než zvětší svůj objem na dvojnásobek.