Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejede síť

Od: ondrasek* odpovědí: 9 změna:

zdravím Vás. Jako technik Vt řeším problém s PC které je plně funkční, není zavirované, ale nefunguje síť. Síťovka je nainstalovaná a signalizuje připojená kabel. Při rozkliknutí vlastností nezobrazí mac adresu. zkusil jsem kartu vyměnit a dělá přesně to samé, přeinstalace Lanky také nepomohla. Jedíné co pomohlo bylo přeinstalování OS win XP, Potřebuji ovšem zachovat stávající instalaci (nepomohla ani oprava instalace přes instalační CD)

registry jsou čisté ... už prostě nevím co s tím. :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nepleteš si v popisu MAC adresu s IP adresou? Jak je nastavené přidělování IP adresy?

ondrasek*
hodnocení

ne opravdu mluvím o MAC. přidělování u tohoto nemá vliv... ale mám tam automaticky z dhcp ... ale ani když nastavím IP natvrdo tak to nejede.

Právě jde o tu mac. protože pokud to nezobrazí mac tak kartu nezaregistruji do sítě... prostě to musí dělat nějaký SW... ale už nevím co s tím. viry jsem žádné nenašel, a všechno vypadá že je v pořádku:(

Dobrá, co to napíše po zadání příkazu: ipconfig /all

ondrasek*
hodnocení

hmm nic konzole se okamžitě uzavře. Přišel jsem ještě na jednu chybu, testoval jsem jiný disk. má tam2 stejné disky se dvěmi instalacemi win- to mě nenapadlo. no nic tak znova dokola.

Hele, jak si přišel na to, že jsi technik VT? ;) To ti někdo řekl?

ondrasek*
hodnocení

hele nepruď 6 let se tím živím a velmi úspěšně. A vím že ve chvíli kdy si člověk už neví rady, bývá to nějaká kravina jako např dva stejné disky a dvě stejné instalace OS...

Takovejch techniků znám opravdu hodně a občas se divím, že něco funguje po jejich zásahu.

Jako nezlob se, ale aby mi někdo řekl že je technik VT a nevěděl ani, že by bylo dobré pustit si dosovej příkaz přes příkazovej řádek tak to je divné ne? Doufám tedy že jsi čistě HW technik a alespoň na úrovni jako je třeba Spider to bych potom bral.
čus bus

P.S. nereaguji pouze na tento dotaz, sleduji tě už delší dobu a když se někde oháníš znalostma a ptáš se pak na základy...To se fakt neda přehlížet

Spusť konzoli přes příkaz CMD, pak se nezavře.

ondrasek*
hodnocení

už jsem na to přišel. ten druhý disk byl zavirovaný a síťovka jede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]