Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace Windows 11

Od: rk22 odpovědí: 10 změna:

Mám od listopadu nový počítač s Windows 11 Pro. Po prvním spuštění a ponastavovaní toho Windows mi to nabidlo aktualizaci což jsem nechal provést. Nyní bych měl mít podle toho co mi ukazuje winver.exe mit verzi Windows 11 23H2. Když si nechám vychledat aktualizace tak mi to vychledá a nabízi aktualizaci 24H2 a někdy 25H2. Když kliknu na "Stáhnout a nainstalovat" tak se nic nezačne stahovat a nic nenainstaluje a po chvíli se to zruši. Zkoušel jsem to už vícekrát, ale vždy je to se stejným výsledkem. Někde jsem četl, že aktualizace na 25H2 vyžaduje mít předtím nainstalovanou 24H2, ale ani na tuto mi nejde Windows aktualizovat. Zajímá mne proč mi nejde stáhnout a nainstalovat aktualizace a co s tím tak abych mohl Windows aktualizovat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Možná proto že to HW nepodporuje.

rk22
hodnocení

Pokud by některou aktualizaci Windows HW nepodporovalo tak by mi ji Windows snad ani neměl vyhledat a nabízet k aktualizaci.

hodnocení

0x
Normálně si stáhněte pomocníka s instalací a nainstalujte novou verzi přes něj, měl by to nabídnout. Dělat meziupdate na 24H2 by nemělo být potřeba.
microsoft.com/...
rk22
hodnocení

Nejsem žáden počítačový expert a příliš se v tom nevyznám. Ten pomocník s instalaci je ale asi pro kompletní instalaci Windows 11. Já ale bych potřeboval nainstalovat pouze aktualizace které mi Windows Update nabízí a ne celý Windows 11 od nova.

tomas
hodnocení

0x

Dobrý den,

osobně bych to nejradši vyřešil novou, čistou instalací - obzvlášť, je-li to systém, který byl na počítači z výroby.

rk22
hodnocení

Ano je to systém, který byl na počítači z výroby. Já ani nevím jak se taková nová čistá instalace Windows dělá a nevyznám se v tom. K nové instalaci Windows bych asi potřeboval i aktivační klíč který bych si asi musel někde koupit a tím bych do toho zbytečně musel investovat peníze.

hodnocení

0x

Zdravím.

Aktualizace se "šíjí" na míru pro každy HW a každého výrobce.

Až bude aktualizace hotová pro váš počítač tak půjde stáhnout a nainstalovat.

P.S. nejsem odborník na Pc

rk22
hodnocení

Proč mi to ale už nyní ty aktualizace vyhledá a nabízí, ale bohužel mi je nestáhne a nenainstaluje?

hodnocení

0x
Otázka je jestli chceš mít opravdu za každou cenu přeejájovanou 25H2. Já bych to nechal tak. Jinak má vynucený update je utilitka od ms, kdysi jsem s tím matce povýšení dělal na 24H2.
mll

Nebo při té progresivitě rovnou počkat na 26H1.

Já osobně mám radši počítač funkční než aktuální a ty aktualizace vždy něco rozhází. A to i ty malé, o povýšení verze radši ani neuvažuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]