Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Koupil jsem nový monitor - Viewsonic VX2718-2KPC-MHD, QHD 165Hz zapojený přes Display Port (zkoušel jsem svůj i přiložený kabel, je to stejné).
Všiml jsem si, že při hraní, když trochu poklesnou fps, monitor blikne - jakoby se trochu sníží a zvýší jas. Takže když nejsou úplně stabilní FPS tak to bliká v jednom kuse. Mám aktuální ovladače, teplota GPU přes Afterburner nepřesahuje 75°. Dělá to i při hraní Minecraftu, kdy je využití GPU asi 30%, ale fps prostě není 100% stabilní.
Když nastavím monitor na 60Hz, tak to nedělá, ani když nastavím nejvyšší nastavení, které tato grafika na QHD neutáhne na 60fps - tudíž taky kolísají.
Sestava:
i5 12400f
Kingston 16GB DDR4 1ks (single channel)
Sapphire RX 6600 asi rok stará
Seasonic Focus Plus 650 Gold
MSI B660 deska
Měli jste někdy podobný problém? Toto je můj první monitor s vyšší obnovovací frekvencí a předtím se mi to nikdy nestalo.
Děkuji za každý příspěvek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.