Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win 10 - taskhostsw 900MB RAM (úloha Msctfmonitor)

Od: herd® odpovědí: 0

na win 10 mi začal proces taskhostsw.exe ("Host Process for Windows Tasks") <doplněno -zjištěno úloha TextServicesFramework monitor task >brát hodně pamět (počítač mám spuštěný dlouho, vím, že restart tyhle problémy odstraní). Zátěž CPU je nulová, ale celkový cpu time je 42 minut. což ale srovnáním trvale běžících programů pozadí za dobu běhu je třeba 6 minut, což odpovídá velice nízké zátěži, dwm, má 14 hodin,csrss má4 hodiny

Nicméně všiml jsem si tooho až dnes, před měsíce to nedělalo(stále spuštěný,uspáván)

argumenty:c:\Windows\System32\taskhostw.exe {222A245B-E637-4AE9-A93F-A59CA119A75E}
Private bytes:903MB , working set 26MB

---není nutné číst, již jsem se detektivně dopátral k zodpovědné službě z plánovče úloh která to má na svědomí:---

jen by mě zajímalo co je o za úlohu a zde je důležitá
MsCtfMonitor
místění:u\Microsoft\Windows\TextServicesFramework
Popis TextServicesFramework monitor task
Po ukončení daný proces skončils.

rodič tohoto procesu je svchost.exe, jemuž patří jediná služba Plánovač úloh
sourozenec tohoto procesu je jiná instance takshostw.exe, který má do 50MB (je spuštěn bez argumentů, čistě takshostw bez ničeho)

Snažil jsem se hledat i v Správa úloh - Plánovač úloh - aktivní úlohy je jich 87, při prokliku ale se nike nedostanu k identifikátoru úlohy, že bych ji našel (pokud máj úsudek je správná, že {xxx-xxx-xxx} je konkrétní úloha

Nicméně plánovač úloh: v pravém sluoupci zobrazit aktivní úlohy vrátí dialog se 4 úlohami:

CacheTask
MSctfmonitor
resolutionhosts
systemsoundservice

Dokonc jsem prošel i vlákna tohoto procesu, má jich asi 30 oproti sourozenci (wdi.dll, 2x taskhostw.texe a ntldll):

ESENT,msctf,Inputservice,mtfserivce

asi to nic neřekne, kromě toho nedokážu zjistit velikost zabrané paměti vlákny, jen procesu.

ani {222.. } se mi nepodařilo najít v registru (vynechal jsem jen HKLM, tam to trvalo šíleně dlouho

spíš by mě zajímalo čím to, resp k jaké naplánované úloze patří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]