Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní : z OS X se nepřipojím sdílený smb:// při použití username

Od: herd® odpovědí: 0

Mám jeden hodně zapeklitý problém. Jde o sdílené složky samba alias smb://ip/cesta a problém bude jak v serveru i klientovi: (Finder - Připojit se k serveru -zadám lokaci (kurzívouvýš) následně vyjede autentizační dialog: Host / registrovaný uživatel - v tom případě zadávám jméno a heslo (doménu /workgroup ne)

Z MAC OS X se dokážu připojit na druhý počítač , nezávisí, zda vyberu Host /registrovaný

Ale na třetí počítač se dokážu připojit jen v případě že vyberu Host ! Zvláštní Pokud vyberu Registrovaný, tak dialog po odklepnutí se zavrtí, jako když zadám špatné heslo

čím to je? server je linux , samba, zkoušel jsem i volbu map guest bad user zakomentovat.

K souborům se dostanu, ale blbé je že k nim nemám práva k zápisu. (Jasně mohu dát writable,public, guest ok...), to je opět trochu ústupek bezpečnosti, sice se mi do sítě nikdo nedostane, ale i tak nechci mít tam vystavené soubory pro kohokoli(z rodiny). už to že jsou dostupné jen readonly

Snad jen doplním log v journalctl:

smbd[10641]: pam_unix(samba:session): session closed for user nobody

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]