Mám takovou záludnou věc na svém NASu. má V HDD, mám vyputý timeout upsávání. Je mi divné, že na jednom disku podle všeho vůbec nepřibývají hodnoty SMART (ty sledované zde v příspěvku, ostatní jako Power On Hours samozřejmě ano) Jde o hodnoty: Start+Stop count power cycle count, Retract count Unload+load cycles: 150,31,10,754 (1.) 77,40,20,946 (2.) (disky byly používané i předtím, takže nezačíná historie od nuly) (je defacto Systémový, což nevím co v terminologii qap co moc znamená. Je tam složka Public) Disky běží nějaké 4 měsíce. Server jsem asi 4 x restartoval, a tady jse zvláštní, že u disku 1 se nic nezměnilo, ale u disku 2 se zvýšili prvni 3 hodnoty o +2,+1,+1,? (4. hodnota roste nějak průběžně, kolem 20 za den, ). Zvláštní ta 4. hodnota neroste u 1. disku Samozřejmě když server vypnu (shutd-down), tak se to i hodnoty u disky jedna zvýší o ojedničky. Zajímalo by mě, jak je to obvyklé, resp. jestli to není zvláštní, že na disku 1 jako by se nic nezvyšovalo. Vtipné na tom je, že jde disky od stejného výrobce, ale jednička je o generaci novější model.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.