Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva kabely usb-c 3.1 gen2 a gen2x2 - rozdíl?

Od: herd® odpovědí: 0
Doobrý den, je rozdíl obecně mezi kabely USB-C označené gen2 a gen2x2?
Já jsem si myslel že každý oboustraný usb-c s podporou USB 3.x (usb-c kabelů co umí jen 2.0 se to netýká, ani kabelů které mají na jednom konci port typu A ) je z podstaty x2 (jestli rozumíte jak to myslím) v USB se vyznám a i znám zapojení vodičů a standardy supersppeed, význam gen a označení gen n x m. A vlastně i označení 10/20 Gbps potažmo, zda označuje synchronizační rychlost každého páru nebo dohromady každého směru nebo dokonce obou směrů - pak i gen 1 kabel by hypoteticky mohl mít označení 10Gbps i 20Gbps
A o vím co znamená označení x2, v přenosu to znamená že se v každém směru použijí dva páry.
Ale tady je to označení kabelu - to je jádro dotazu. to podle mě postrádá smysl, já myslím že automaticky všechny USB-C oboustrané kabely mají 2 páry v každém směru, kdyby měly jeden, pak by podle mě nešly zapojit všemi 4 kombinacemi... Nebo se mýlím
Ale tohle je podle mě matoucí a případá mi to divné
Konkrétní příkalad:
eo.cz/... (je dobré si prohlídnout obrázek produktu - zvětšit otevřít v novém okně obrázek)
Jak to tedy je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]