Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční hlavní panel a navigace ve W 8.1

Od: bohumil® odpovědí: 0

Chtěl jsem stáhnout na NB OS Windows 10, za účelem vypálení na DVD, jako medium pro instalaci na jiný počítač. Po stažení "nástroje" pro vlastní stahování Windows (aplikace MediaCreationTool21H1.exe) a pak jejím spuštění, vyběhla hláška "Instalace Windows 10 - nastaly potíže se spuštěním instalace. Zavřete nástroj, restartujte počítač a pak nástroj zase zkuste spustit". Což jsem tedy provedl, ale po restaru se mi již nezobrazily žádné ikony, ani na hlavním panelu, ani ikonny na ploše. Při zakliknutí pravým tlačítkem na plochu a pak na Aktualizace, se mi sice na ploše ikony obnovily, ovšem hlavní panel stále nefunguje, ať dělám co dělám. A pokud na ikoně aplikace na ploše zadám "Uložit na hlavní panel", ikona se na něm neobjeví, i když při následném je tam už "Odebrat z havního panelu". Rovněž pokud otevřu nějakou aplikaci a pracuji s ní, tak se také na hlavním panelu neobjeví jako dříve. A rovněž na něm nejsou ikony informací o připojení k internetu, stavu nabíjení baterie, datu a času a.t.d.. Dále pak rovněž nefungují navigace (nejde spustit ani nastavení v pravém horním rohu, takže i "tvrdé" vypnutí a restart NB je nutno provést pouze tlačítkem HV). A dále pak na něm ani nefunguje ikona-tlačítko funkce "Start" (okno vlevo na hlavním panelu). I když ve volbě vlastností hlavního panelu i navigace je vše pozapínáno. Snažil jsem se již o různé možné způsoby návratu a nastavení, ale stále se nedaří dostat hlavní panel a nevigace do původního stavu. Neporadíte, o co by mohlo jít, případně jak problém řešit? Zdůrazňuji ještě, že jde o W 8.1. Díky za odpovědi.

doplněno 28.07.21 22:18:

Vyřešeno 22.17

Pro případ, že by se někomu stal podobný problém, uvádím jak nakonec vše dopadlo a jaké bylo řešení, které problém odstranilo.
Takže, po volbě položky "Všechny položky ovl. panelů", pak v nich "Nástroje pro správu" a v tomto zástupce aplikace "Konfigurace systému". Tuto jsem spustil a v ní nastavil "Normální spuštění". Po tom co se to podařilo uložit -"Použít" a potvrdit, byl zadán požadavek na restart systému. Po jeho provedení počítač dělal různé "brikule" a trvalo poměrně hodně dlouho (obrazovka zčernala, zmodrala a stále se něco dělo ), ale nakonec se počítač spustil do klasického přihlášení. Po zadání hesla pak, po kratší době, naskočila obrazovka "Start". Po stisku tlačítka "Průzkumník souborů" pak došlo i ke spuštění základní plochy i s funkčním hlavním panelem, včetně funkcí navigace (vše s původním nastavením). No, snad už to bude dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]