Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych se s Vámi poradit, co mám vše udělat, aby správně vyhodnotil dotazník z Google formuláře a převedel ho do MS Excellu a udělat i nějaké změny v jeho struktuře. Vytvořil jsem dotazník, ve kterém jsem zjišťoval povědomí obyvatel našeho města o invazních (nepůvodních druzích rostlin) rostlinách. Jelikož jsem to chtěl udělat komplexně, rozvedl jsem otázky a odpovědi docela detailně kupř.: Co si představujete pod pojmem invazní druhy rostlin?
A) Geograficky nepůvodní druhy rostlin, které sem byly zavlečeny v dobách kolonizace
B) Jiné než běžně se vyskytující druhy rostlin, které sem byly dovezeny pro okrasné účely
C) Nezajímám se o tuto problematiku
U vybraných rostlin jsem přiložil i fotky, kde lidé odpovídají, zda už tuto rostlinu viděli, či ji měli na zahrádce nebo se jim líbí, potažmo mají zkušenosti s její likvidací. Např. u fotografie křídlatky české jsem dal na výběr z možností:
A) Nijak podle mě neškodí
B)Je to plevel, který by se měl vyhubit
C) Jsem pro to, aby byla zachována, neboť se dá konzumovat jako chřest (pravda)
D) Nezajímám se o tuto problematiku
E) Jsem spíše pro její vyhubení
F) Nevadí mi, jsem spíše pro její využití
Dotazník bude přiložet k mojí absolventské práci. Podobně jsem se ptal i u dalších rostlin jako je Škumpa ocetná, Zlatobýl kanadský, Bolševník velkolepý. Mám hodně odpovědí, v Excelovském souboru mám hodně odpovědí na každém řádku ale musím vyhodnotit reprezentativní odpovědi. Myslíte si, že lze i z takto detailní anekty utvořit celek, kde budou jasné odpovědi, byť odpovědi jsou hodně detailní? Názory, komentáře pište sem, zkušenosti také. Je to můj druhý počin, předtím jsem dělal jednodušší práci na téma obnovitelné zdroje, kde byly odpovědi jedna radost pro vyhodnocení. V tomto případě bude nutné obhájit tuto práci i s anketou a říci všechno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.