Nejste přihlášen/a.
Zatím jsem nenalezl program ne sledování spotřeby macbooku, tak by mě zajímalo, z čeho se skládá spotřeba procesoru 4850HQ (TDP 47W) v macbooku (s EDRAM a grafikou Iris pro 5200): Při běžícím benchmarku tam mám (výstup z programu hwmonitor pro macbook):
Cpu Core 1 66W
Cpu Core 4 -
Cpu Package Cores 11W
CPU Graphics 38W
CPU Package Total 61W
Memory Rail 0.5W
Trochu je v těch číslech guláš.
1. Zajímá má, Co je Core 1, evidentně s jádry to nemá nic společného, ale je vždy o 2-4W vyší než Cpu package power(cože je mi důvěrně známá hodnota i zjiných OS a notebooků - suma spotřeby procesoru)
2. Co je Cpu core 4, permantnentě pomlčka-.
3. Co přesně je Memory rail? spotřeba ramky to jistě nebude, protože vím, že 16GB RAM v klidu žere 1.3W a při zátěži až 4W.
4. Proč součet IA(=Cores) a GT(=Graphics) je o 12W menší než Package? Kam se ten zbytek poděl? Vím, že něco z toho je uncore, ale u vím, že u jiného procesoru při zátěži je to tak 3W-5W. Nemůže to být EDRAM? Jak zjistím její spotřebu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.