Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MacOS-jak ukončit tažení(drag)ihned a né po1s

Od: molip odpovědí: 0

Prosím poradíte jak na macbooku nastavit chování tažení (drag&drop)? Prohledával jsem internet, ale pouze jsem našel na forech dotazy na toto téma ale bez odpovědí. Používám zde terminologii: stisknutí: stisknutí touchpadu (silou, je slyšet uchem stisknutí) ; kliknutí: dotknutí se porvrchu touchpad a ihned uvolnění prstu.

Jde mi o to, že používám k drag&drop tap&drag, tedy že se jednou dotknu, uvolním prst, přesunu položku. (tedy kliknu a pak přetahuji položku)Jenže je zde problém:

Díval jsem se na nastavení - Zpřístupněnění- Myš&trackpad-Volby trackpadu: Zapnout tažení (musí být zaškrté aby to vůbec šlo):
-když vyberu první polžku "with drag lock", znamená to, že pohyb prstem po touchpadu bude vyhodnocován jako přesun do té doby než kliknu na touchpad, což je signál pro ukončení přesunu. tato doba je neomezeá.
-když vyberu první polžku "without drag lock", znamená to, že pohyb prstem po touchpadu bude vyhodnocován jako přesun do té doby než kliknu na touchpad, což je signál pro ukončení přesunu NEBO uplyne asi 1s od posledního pohybu. Chápu, že inženýři v apple, tím chtěli umožnit přesun na delší dráhy, kdy je nutné přehmátnout , po té, co prst narazí na konec touchpadu.

TATO sekunda mě zdržuje (a ostatní uživatele v diskuzích frustruje)

CHCI TOTO: aby tažení bylo ukončeno ihned po ukončení pohybu touchpadu bež žádného timeoutu nebo HOASPOŇ UŽIVATELSKY ZKRÁTIT NA ZVOLENOU DOBU (NAPŘ 200ms)

PS: jako další věc bych chtěl není to ale tak zásadní() něco jako EdgeMotion( říká se tomu tak u Lenova), že když prsty při tažení (nebo obyč pohybu) narazí nakonec touchpadu, aby pohyb pokračoval dál ve stejnémsměru než uvolním prst

doplněno 10.12.16 14:46:

sekunda mě zdržuje (a ostatní uživatele v diskuzích frustruje)

Na windows například u lenova(synaptics) nebo dell(alps) to jde nastavit -takžéž se to jmenuje draglock.

(je tam ještě třetí volba - tažení třemi prsty), tam sice delay není, ale nechci používat 3 prsty pro přesun (ostatně i když amacbook pro retina 15 má gigantický touchpad, nezbyde tam přesto moc místa)

CHCI TOTO: aby tažení bylo ukončeno ihned po ukončení pohybu touchpadu bež žádného timeoutu nebo HOASPOŇ UŽIVATELSKY ZKRÁTIT NA ZVOLENOU DOBU (NAPŘ 200ms)

doplněno: česky: without drag lock=bez zámku tažení.. with=s

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]