Nejste přihlášen/a.
Zdar, tak jak už jsem zde v jiném vlákně psal, tak se snažím přetaktovávat procesory. A teď jsem si vlastně uvědomil, že kdysi před lety jsem sice přetaktovával, ale na základních deskách se slotem AGP pro grafiku.
Kolik si mohu dovolit nastavit frekvenci sběrnice? když ji nezvýším tak mi nejde přetaktovávat procesor.
V nastavení v biosu je v seznamu myslím hodnota až 143. Tak nevím no, nemohu pak sběrnici či desku zvýšením frekvence nějak poškodit? Přiznám se této části s tím PCIE vůbec nerozumím.
Při přetaktování c2d e6400 bych se rád dostal aspoň na tu průměrnou hodnotu dle tohoto návodu: pctuning.tyden.cz/...
Tedy aspoň minimálně na těch 2,66 Ghz případně s dobrým chlazením i více.
Dík za rady.
Oprava dle stránek výrobce je nastavitelná frekvence až 150Mhz:
Precision Tweaker
Achieve system maximum performance!
It offers ways to raise system performance inch-by-inch and step-by-step to achieve maximum performance! This is about getting the most out of your machine and taking pride in your customized computer.
vDIMM - Take control of how much power is going into the memory modules. This motherboard gives you 13-step voltage control to the DIMM.
vCore - Find out "exactly"how much power your CPU needs. Fine-tune it with 0.0125V volts at a time!
SFS (Stepless Frequency Selection) allows
- FSB tuning from 100MHz up to 500MHz at 1MHz increment
- Memory tuning from 533MHz up to 1066MHz at 1MHz increment
- PCI Express frequency tuning from 90MHz up to 150MHz at 1MHz increment
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.