Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win8 odesílá nešifrovaně připojované zařízení

Od: bour odpovědí: 0

Zjistil jsem šokující věc, když připojím USB zařízení (zkoušen 1 USB disk) k PC s Win 8, tak se nešifrovaně odešle někam do internetu HTTP/SOAP obsahující název, PID,VID (a class)...

Samozřejmě je logické, že pro instalaci ovladačů musí nějak tohle fungovat, jenže!:1. zařízení již předtím bylo nainstalováno (připojeno) 2x2. Jde o obyčejný USB disk...

Jde nějak tohle prozrazování vypnout? Zkoumal jsem a našel jsem v Zařízení a tiskárny - ikona pc - možnosti instalace zařízení - stahovat realistické ikona a automaticky stahovat software ovladače.

detaily(výtažek z wiresharku)

1. POST /fwlink/?LinkID=252669&clcid=0x409 HTTP/1.1
  2. Connection: Keep-Alive
  3. Content-Type: text/xml; charset="UTF-16LE"
  4. User-Agent: MICROSOFT_DEVICE_METADATA_RETRIEVAL_CLIENT
  5. Content-Length: 2674
  6. Host: go.microsoft.com</p>
  7. <p> </p>
  8. <p>.<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><s:Envelope xmlns:s="<a href=\" schemas.xmlsoap.org/...\"> schemas.xmlsoap.org/... xmlns:h="<a href=\" schemas.microsoft.com/...\"> schemas.microsoft.com/... xmlns="<a href=\" schemas.microsoft.com/...\\....\"> schemas.microsoft.com/...\\....</a></p>
  9. <p> </p>
  10. <p>HTTP/1.0 400 Bad Request
  11. Server: AkamaiGHost
  12. Mime-Version: 1.0
  13. Content-Type: text/html
  14. Content-Length: 216
  15. Expires: Thu, 18 Feb 2016 21:44:43 GMT
  16. Date: Thu, 18 Feb 2016 21:44:43 GMT
  17. Connection: close

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]