Nejste přihlášen/a.
Už je to několik "desetiletí", kdy jsem používal (a perfektně si s ním rozuměl) Excel. Pak jsem ho přestal potřebovat. Nyní potřebuji pár tabulek a tak jsem nainstaloval Libre Office (měl by být "legalos"). No a nyní mě rozčilují některé věci, s kterými jsem se u Excelu nesetkával - máte někdo s tímto softem zkušenost?
1. některé formáty buněk Calc prostě nepodrží - např. chci, aby sloupec měl formát měny a dokud program neukončím, tak je sloupec správně zformatovaný. Ovšem když ho znovu otevřu, tak se mi čísla v tom sloupci zobrazují v obecném formátu. Stejně tak se chová i nastavení šířky sloupce - po každém znovuotevření se to "scucne" do "default" šířky. Co dělám nebo nedělám zle?
2. nedaří se mi ukotvit zápatí tabulky - záhlaví mi funguje, ale spodní "lištu" se součty a výsledky ne a ne udržet na monitoru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.