Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Access- primární klíč, událost - nová věta

Od: adecko® odpovědí: 0

Dobrý den.

Jsem totální začátečník a bojuju s následujícími problémy:

1. mám nadefinovanou tabulku kde jsou jako klíč položky středisko (index. + duplicita), staj (index. + duplicita) a kategorie , kde jsem chtěla dát inndex. +bez duplicity v domnění, že pokud zadám např. středisko = 100, stáj=200, kategorie=30 a

další větu středisko=100, stáj=300 a kategorie=30, bude to chápáno jako jednoznačný klíč. (jako by se měl Access chovat tak, že klíč je řetězec "100 300 30" a "100 200 30"). Doufám, že je jasné co myslím. Ovšem mně se nechová a jpotřebovala bych vědět, jestli se tak nechová správně nebo jsem někde vyrobila chybu.

2. dá se nastavit nějakým příznakem aby se formulář otevřel pouze pro vkládání nových dat a pokud ne , jakou událost ošetřit a jak .

Už jsem hledala ve dvou knihách a různě na webu, ale ranila mně patrně dočasná slepota, prosím tedy osoby znalé o radu.

Přeji stálé zdraví .

doplněno 04.06.15 14:08:

Bod 1 vyřešen. Bod 2 pořád ještě nevím, ale propracovala jsem se k CD k tlusté učebnici . Snad bude příklad.

Zajímalo by mně, jakým způsobem se řeší , když je třeba do databáze , která už u zákazníka jede a má naplněné tabulky daty , udělat zásah. Např. opravit chybu , přidat tabulku apod.?

Stálé zdraví přeju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]