Nejste přihlášen/a.
Stahnul jsem si Prince of Persia 2 a při spuštěni mi to napsalo - neplatny název programu, zkontrolujte soubor pif. To stejne bylo u prehistorik 2 a jiných starých arkád. Poradíte mi prosím co s tím?
Dobrý den, tak, toto už je dost historie, ale zkusím zalovit v paměti. Soubory PIF si vytvářel DOS, jako zástupce souborů EXE. Jedna možnost byla ve vlastnostech souborů EXE a jejich PIF nastavit stejnou cestu. Druhá možnost (alespoň doufám) byla ta, že se soubor PIF smazal a po klepnutí na soubor EXE se vytvořil nový soubor PIF. Nejdříve se musel odklepnout soubor "setup.exe"a tam nastavit zvuk a i další vlastnosti té hry. Až potom se spouštělo přes game soubor EXE. Často byl problém s nastavením zvuku, tak jsem některé hry rozjel jen bez zvuku. Jinak, obecně je někdy problém tyto staré DOSovské hry rozjet pod OS Windows, resp. od verze XP. Musí se to spouštět přes program DOSBox - viz odkazy. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.