Přeji krásný den a prosím ještě o jednu radu : na dvoře pěstujeme broskvoň, která má chuťově i vzhledově vynikající broskve, ale než stihnou dozrát, tak v nich praskne pecka. Do pukliny se pak nastěhují škvoři, mravenci nebo nějaká plíseň. Takže když utrhneme zralou broskev, tak dužina nejde dobře odloupnout od pecky, zato jde snadno celá broskev rozpůlit - i s peckou, která je už většinou celá prožraná havětí až do dužiny. Nevíte, jak by se tomu dalo zabránit? Kamarádi sadaři nad tím jen kroutí hlavou, zkusili jsme se ptát i odborníků na různých výstavách, někteří se s tímto problémem už setkali, ale nikdo neví, čím to je.
Tato otázka je 19 let bez odpovědi. Nechceme zbytečně otevírat staré otázky, ale zároveň chceme dát příležitost opravit případné nesrovnalosti nebo moci přidat nové poznatky. Váš příspěvek bude posouzen administrátorem (což bude nějakou dobu trvat) a bude vložen pouze v případě, že bude pro danou otázku přínosem pro širší veřejnost. Děkujeme za pochopení.