Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruské tvarohové rohlíky za 25 minut

Od: zmatenka® odpovědí: 8 změna:

Milé kuchařinky, prosím o pomoc při určení množství ingrediencí v tomto na pohled úžasném receptu:

Zaujal mně svou jednoduchostí a hlavně tím, že těsto obsahuje tvaroh v hrudkovité konzistenci. Ty ořechy navrch musí v té kombinaci s tvarohem a citronovou kůrou bezvadné. Jen ta množství nejsou uvedena. Vím, kuchyně je o experimentech, stejně to zkusím podle svého, ale pokud se tady sejdou nějaké názory, budu ráda. A třeba některou z vás tím videem inspiruju. Podle ruských videoreceptů peču často - baví mně zkoušet něco nového a zatím jsem s tím měla úspěch. Tyto rohlíky dnes určitě zavoní v naší kuchyni - už mám naloupané ořechy!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Z velmi podobného těsta jsem dělávala šátečky s marmeládou. Dávala jsem kostku tvarohu, kostku Hery, 25 dkg hladké mouky, žloutek a prdopeč. V cukru jsem obalovala. Jen mi pilo krev, že marmeláda často vytekla a zaprasila plech. To ještě papír nebyl. Šátečky byly velice křehké, voňavé a moc dobré.

hodnocení

2x

cook.i.ua/...

Tady je podobný recept. Jinak, jak se tak dívám, tak se ty rohlíčky v Rusku většinou dělají bez vajec.

20 dkg tvarohu

20 dkg másla

20 dkg kysané smetany

2.5 - 3 sklenice mouky

10 dkg cukru

1 vejce

+ vejce na potření

doplněno 26.07.14 11:50: Jinak v tom videu neříkají množství ingrediencí údajně proto, že je to recept z časopisu, který dosud nevyšel. :-D Stejně se to ale dá odhadnout.
doplněno 26.07.14 11:54:

zapomněla jsem na prášek do pečiva - 1 čajová lžička

hahanaj*
hodnocení

1x

Rohlíky budou jistě velmi chutné - udělala bych to od oka , tím nemůžete nic zkazit . Hlavně aby byla dobrá konzistence na rozválení .Hrudkovitý tvaroh ráda používám ,je velmi chutný.

hodnocení

1x

Kuchyně není o experimentech. O experimentech může

být napsána kniha, mohu sepsat výzkumnou zprávu, ale vazba "kuchyně je o experimentech" prostě nemá žádný smysl.

Já to nemyslím osobně, on takovou pitomost dneska říká kdekdo, ale občas to prostě nevydržím. Takže se omlouvám, a moc prosím, klidně dál při vaření v kuchyni experimentujte, ale neprzněte jazyk český.

hodnocení

Jé omlouvám se, to mi vůbec nedošlo. Je to tak zaběhnuté spojení, že mi to ani nedošlo. Je vidět, že když člověk nepřemýšlí, plácne cokoliv. Máte stoprocentní pravdu. Budu nad sebou přemýšlet. Nicméně, rohlíčky jsem upekla, ale poměry surovin nevím dosud, protože jsem prostě přidávala a přidávala, až se mi zdála konzistence akorát. Jsou ale moc dobré, jak jsem předpokládala - tvaroh, citronová kůra a ořechy - perfektní! Včera večer po upečení křehoučké, dnes zvláčněly a jaké by byly zítra, to už se nedozvím. Nejsou :)

No to je to hlavní. Taky bych si dal.

hodnocení

0x
hahanaj*

také jsem na tento recept koukala, ale množství surovin tam stejně není uvedeno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]