Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modré sako na pohřeb

Od: miner odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

je mi 27 let, půjdu na pohřeb kamaráda v menším městě.

Poradíte mi prosím, jestli je vhodné jít v tmavě modrém saku, bílé košili a tmavě modré kravatě? Nebo se na pohřby důsledně vyžaduje černá barva?

Bohužel černé samostatně mám pouze kalhoty...

Kdybych šel pouze v kalhotech, jakou barvu košile tedy zvolit? A mám si brát potom kravatu a nebo mít pouze rozepnutý horní knoflík od košile?

Předem děkuji moc za vaše rady...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Může být,jen v košili bych nešel.To raději košili a tmavý svetr.Ale klidně bych se šel rozloučit v tmavě modrém saku.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že černá barva je vysloveně vhodná v rámci nejbližších příbuzných. Ostatní by měli být oblečeni přiměřeně události, ale zažil jsem i zcela normální oblečení např. kolegů z práce.

Záleží tedy na Vašem uvážení a pocitu důležitosti toho rozloučení, ale celý v černém být nemusíte.

Zdravím!

mowla*
hodnocení

0x

Je spousta lepších důvodů pro pořízení černého saka, než pohřeb...

Klidně běž v modrém (pokud nejde o nějakou ´jásavou´ barvu), košili nemusíš mít bílou (nevím, jaké máš možnosti), ale kravata by měla být černá (koupíš za ´pár´ korun). Bez kravaty s rozhalenkou bych já asi nešel.

laybor*

V některých zemích je bílá barva smuteční , ale u nás nee.

Pokud jdete bez saka , tak košile tmavá, modré sako být může

obecně čím blíže máte k zemřelému, tím tmavší oblečení.

doplněno 04.06.13 12:47:

K saku košile bílá,

bez saka košile tmavá.

miner
hodnocení

Takže jestli to dobře chápu, tak by stačilo jít v tmavě modrém saku a s černou kravatou, samo že černý pásek a černé boty... a jakou k tomu zvolit barvu košile? Já myslel, že na pohřeb může být pouze bílá a k tomu tmavá kravata... je tedy vhodná i košile světle modrá nebo šedá? Díky moc za rychlé odpovědi, pomohli jste mi...

hodnocení

0x

V tomto počasí rozhodně nepůjdete jenom v košili. Sako je nutné /zima, déšť/. Ale v tom modrém obleku by mi to asi trochu připadalo jako průvodčí ve vlaku nebo výpravčí. To už by byl lepší oblek tmavě šedý či hnědý.

Vzala bych si ty černé kalhoty, světlou košili, nemusí být čistě bílá, ale třeba i smetanová apod. Tmavou kravatu. Nemáte tmavou koženou nebo koženkovou bundu? Ta by se na to hodila. Ne nějaký motorkářský "křivák", ale takovou klasickou. Boty každopádně černé.

Nebo nemá některý z kamarádů či kolegů tmavé sako, které by Vám padlo?

Jinak nejbližší příbuzní budou asi zdrceni a nebudou okukovat, kdo v čem přišel. A jestli nějaké hřbitovní drbny ano, tak po těch Vám nic přece není. Nezapomeňte kapesník, na podobné akce se bere nejlépe celý bílý. Jaga.

doplněno 04.06.13 13:40:

Pokud si to modré sako vezmete, tedy ne celý oblek, ale doplňte to těmi černými kalhotami. Bude to tak vhodnější.

blbablondyna*
hodnocení

0x

Na pohreb u nas byva slusne jit bud v tmavem, nebo dle prani zesnuleho. Cerna barva je takovy trsku mytus, verte mi,nejblizsi vam budou vdecni za to, ze je podrzite, poprejete uprimnou soustrast kvetinu, pomoc pri pohrbu, atd. Nez zda bude vas ubor vylozene cerny, lidi, kterych by resili, ze mate sako modre bych doporucila ignorovat a to nejen na pohrbu, pitvat ze neni sako cerne je jeste mene slusne, nez snad neprijit (a jooo, na pohrbu se pozna charakter

majsterjoe*

Za prve uprimna soustrast se nepreje ani kvetinou, ani nicim jinym, a za druhe nesouhlasim s nazorem, ze charakter se pozna na pohrbu, a ze je neslusne na pohreb neprijit. Dulezite je ze clovek se se zemrelym rozlouci.

hodnocení

0x

na pohřeb tatínka mého přítele jsem šla v hnědém roláku na tom tm. modrou košili a černou sukni. a nikdo se nepohoršoval, neměl také důvod, myslím že tvé oblečení je také v pořádku, myslím že nejdůležitější jsou ty tmavé barvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]