Česneková pasta

Od: Datum: 27.09.16 08:29 odpovědí: 7 změna: 28.09.16 08:13

Dobrý den, co mám dělat rozemletý česnek jsem smíchal ze solí jedna ku desíti podle návodu a uložil do lednice a on nastal problém, začal zelenat, tak se ptám co mám dělat, může mě někdo poradit? děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.09.16 08:37
avatar

Dobrý den,

mně česneková pasta se solí také zezelenala, na kvalitě to neubralo ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.09.16 08:58

Pokud chcete mít česnekovou bílou, musíte ji dělat z právě sklizeného česneku, bez dlouhého otálení. Pokud česnek byl už nějakou dobu uskladněn, nebo dokonce celou zimu, zezelená pasta vždycky. S tím musíte počítat. Někdo dělá česnekovou pastu z nespotřebovaného česneku na jaře, což je podle mého názoru věc ochoty jíst pastu z česneku starého na pokraji konzumní upotřebitelnosti. Já osobně preferuji pastu z česneku právě sklizeného a ze stroužků z nejmenších paliček, které bych v průběhu skladování tak jako tak nechávala až na konec, neb velké paličky česneku bych neustále v průběhu spotřeby upřednostňovala. Pokud jde o množství soli, dávám na 1 kg česnekové pasty 350 g soli. Pokud jste česnek sklidil jako já v polovině července, tak se vám letos už super bílá a nejchutnější česneková pasta zhotovit bohužel nepodaří. Příští rok to takto zkuste a budete určitě velmi spokojen nejen vzhledem ale i daleko lepší chutí takto zhotovené česnekové pasty.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 27.09.16 09:09
avatar

Teď už nemůžete udělat nic, prostě ji máte zelenou.Ale rada na příště.Pokud chcete pastu sněhobílou a chutnou,musíte ji udělat ihned po sklizni.Pokud vyrábíte pastu později, prostředek stroužku je zelený a mnohdy má i zelenou špičku.Pokud nechcete,aby vám pasta zelenala,musíte veškerou zelenou hmotu ze stroužků odstranit. Přesto ale bílá nebude, bude žlutavá.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 28.09.16 08:13
avatar

Alenko, náš tata takto dělával pastu ihned, když česnek přinesl ze zahrady domů, do 1.patra a vždycky ji měl zelenou. Nikomu to nevadilo, vždycky nám chutnala. Až já jsem začala česnek mixovat ponorným mixerem v oleji. Nejprve v olivovém, ale pak v řepkovém. Nikdy pasta nezelenala a udržela si vůni česneku. Ten v soli, ten čpěl. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.09.16 11:19

Příště zkuste udělat směs z kvetoucích stonků česneku - ty jsou zelené samy o sobě. Prostě se pomelou ty stonky, naloží do soli a je to. Dobrý nápad, využije se surovina, která se vyhazuje a je zelená od začátku.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: bg
Datum: 27.09.16 13:31

Stonky jsou výborné i naložené v láku jako okurky, škoda, velká škoda vyhazovat! Jinak česneková pasta většinou zelená protože nejsou vykrájené klíčky. Bez nich obvykle zůstane bílá. Každopádně je to jen kosmetická vada, zelené jinak nic není.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.09.16 14:05
avatar

Se zelenáním pasty jsem se potýkala před lety, ale teď se mi to už nestává, je třeba dodržet tato pravidla, česnek musí být jen českýk, nejvíc zelená čínský, já ho nemelu ale sekám v té trojkominaci a každou hlavičku pečlivě prohlédnu a sebeamenší kaz vyříznu a samozřejmě musí být co nejčerstvější, nesmí mít v sobě už ten zelený zárodek. Dávám ho zásadně do tmavé sklenice do lednice a každý rok mi vydrží až do nové sklizně.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.