Nejste přihlášen/a.
dobry den.chci si koupit kameru(PANASONICHDC-SD40EP-K)ak ni i pametovou kartu.poradite mi jake by mela mit parametry?dekuju
Logicky s co největší kapacitou, a taky vysokorychlostní -SDHC, případně SDXC - ale ty už stojí pěknej ranec, skoro jako ta kamera - 3200 - 4200 Kč při kapacitě 64 GB.
jaky je rozdil mezi sdhc a sdxc.mne bude stacit 32GB.a jeste jsou na kartach napsany nejake tridy.maji vliv na vyber?
Jestli stačí 32 GB, tak radši SDHC, ty druhý jsou, alespoň podle ceny, nejspíš novinka, která zatím nebude mít moc možností použití. A jsou zatím jen v 64 GB verzi.
A to rozdělení do tříd souvisí s přenosovou rychlostí - čím vyšší třída, tím vyšší rychlost.
Třída | Zápis MB/s | Čtení Mbit/s |
---|---|---|
Class 2 | 2 | 16 |
Class 4 | 4 | 32 |
Class 6 | 6 | 48 |
Class 10 | 10 | 80 |
Logicky s největší kapacitou? To není žádná logika, chce to přiměřenou kopacitu. S velkou kapacitou karty se jen zvyšuje riziko, že v případě poruchy karty příjdete o moc věcí najednou. Filmovat se má 5-10 sec. jeden záběr, delší už jsou nudné, když z nějaké akce nebo dovolené nafilmujete 30minut tak je to až až, podle toho vybírejte kartu a třeba s menší kapacitou a víc kusů.
Je to sice jiný model, ale mělo by to sedět:
doplněno 16.04.11 17:40: Doufám, že je z toho jasné, že 64GB karta může být dost nepraktická
pro bmbx:neptam se na velikost pameti.chci vedet neco vic o parametrech:rychlosti atp.je to pro full hd zaznam.
Na tom není co řešit, tam se vždy vyplatí co největší rychlost i když bude bohatě dostatečná na záznam, tak vždy bude zdržovat při stahování do PC .
Taky si myslím, že 8giga v pohodě stačí, stojí cca tři stovky a pak uvidíš, lehce přikoupíš. Raděj víc menších než jednu velkou, můžeš průběžně zpracovávat video z jedné karty v pc a druhou můžeš mít v pohotovsti v kameře. Na dovolenou vozím jednu kazetu - 1,5hod a kolikrát ji nenaplním celou. Která návštěva se vydrží dívat déle? A kdo se na to bude dívat doma?
Ne zcela souhlasím. Je rozdíl v délce výsledného filmu a "polotovaru" natočeného při nějaké akci. Z dovolené mi většinou stačí cca hodina materiálu, ale když točím třeba sraz JEEPařů, kde se jezdí v terénu a nikdy nemůžu předem vědět, který záběr bude zajímavý a který k ničemu, donesu domů třeba 3 hodiny záznamu. Z toho pak samozřejmě většinu vystříhám, takže výsledek má třeba 20 minut.
magdon:
ale netočíš souvisle - co ti brání to mít na 3 kartách? Je to bezpečnější i praktičtější.
Já vím. Jen jsem chtěl naznačit, že je dobré mít rezervu kapacity paměti. souhlasím, že to jde řešit větším množstvím malých karet. Když jsem točil na kazety, taky jsem jich měl s sebou několik, i když jsem je třeba ani nepoužil.
Ale přesně to jsem napsal - lehce si další karty přikoupí a může stříhat kolik chce. Karta může taky stávkovat zrovna když jsi na dovolené, když jich máš víc, není problém, když máš jednu, tak jsi někde... a zrovna když ji nejvíc potřebuješ. Z dovolené si dovezu ani ne hodinu záznamu, ale beru třeba dvě tři kazety...co kdyby se třeba roztrhl pásek. A snažím se točit tak, abych nemusel stříhat. Stejně se na to většina lidí podívá ještě přes kameru, takže vypálené dvd je už jen jako zapomenutá záloha v propadlišti dějin
Tak to ne, mezi lidi pouštím až hotové dílo. Za prvé by dvouhodinový záznam s množstvím nezajímavých záběrů asi dost nudil, za druhé, na takových akcích bývá i 50 lidí a těžko jim to pouštět přímo na kameře. Navíc k tomu přidávám titulky, komentář a občas nějaké hudební pozadí. A zatím mám docela úspěch (tisíce děkovných dopisů)
No o tom to je, točit tak aby se to muselo stříhat minimálně, točit 3 hodinová videa s 90% balastu to umí každý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.