Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SD karta pro kameru - jaké parametry?

Od: kura01 odpovědí: 21 změna:

dobry den.chci si koupit kameru(PANASONICHDC-SD40EP-K)ak ni i pametovou kartu.poradite mi jake by mela mit parametry?dekuju

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

georges*
hodnocení

2x

Logicky s co největší kapacitou, a taky vysokorychlostní -SDHC, případně SDXC - ale ty už stojí pěknej ranec, skoro jako ta kamera - 3200 - 4200 Kč při kapacitě 64 GB.

kura01
hodnocení

jaky je rozdil mezi sdhc a sdxc.mne bude stacit 32GB.a jeste jsou na kartach napsany nejake tridy.maji vliv na vyber?

georges*

Jestli stačí 32 GB, tak radši SDHC, ty druhý jsou, alespoň podle ceny, nejspíš novinka, která zatím nebude mít moc možností použití. A jsou zatím jen v 64 GB verzi.

A to rozdělení do tříd souvisí s přenosovou rychlostí - čím vyšší třída, tím vyšší rychlost.

TřídaZápis
MB/s
Čtení
Mbit/s
Class 2216
Class 4432
Class 6648
Class 101080

hodnocení

2x

Logicky s největší kapacitou? To není žádná logika, chce to přiměřenou kopacitu. S velkou kapacitou karty se jen zvyšuje riziko, že v případě poruchy karty příjdete o moc věcí najednou. Filmovat se má 5-10 sec. jeden záběr, delší už jsou nudné, když z nějaké akce nebo dovolené nafilmujete 30minut tak je to až až, podle toho vybírejte kartu a třeba s menší kapacitou a víc kusů.

kura01
hodnocení

pro BMBX:jak dlouhe video se vejde na 16gb jak dlouhe na 32gb?mam tedy koupit sdhc kartu?

Je to sice jiný model, ale mělo by to sedět:

doplněno 16.04.11 17:40:

Doufám, že je z toho jasné, že 64GB karta může být dost nepraktická ;)

SD karta pro kameru - jaké parametry?
kura01
hodnocení

pro bmbx:neptam se na velikost pameti.chci vedet neco vic o parametrech:rychlosti atp.je to pro full hd zaznam.

Na tom není co řešit, tam se vždy vyplatí co největší rychlost i když bude bohatě dostatečná na záznam, tak vždy bude zdržovat při stahování do PC ;).

kura01
hodnocení

bmbx:jaka je idealni rychlost?10mb/s?nebo vetsi?dekuju.

V tomhle případě se určitě vyplatí čím větší tím lepší - ideální

kura01
hodnocení

bmbx: czechcomputer.cz/... jedna z mych favoritek.

stirecek*
hodnocení

0x

Taky si myslím, že 8giga v pohodě stačí, stojí cca tři stovky a pak uvidíš, lehce přikoupíš. Raděj víc menších než jednu velkou, můžeš průběžně zpracovávat video z jedné karty v pc a druhou můžeš mít v pohotovsti v kameře. Na dovolenou vozím jednu kazetu - 1,5hod a kolikrát ji nenaplním celou. Která návštěva se vydrží dívat déle? A kdo se na to bude dívat doma?

Ne zcela souhlasím. Je rozdíl v délce výsledného filmu a "polotovaru" natočeného při nějaké akci. Z dovolené mi většinou stačí cca hodina materiálu, ale když točím třeba sraz JEEPařů, kde se jezdí v terénu a nikdy nemůžu předem vědět, který záběr bude zajímavý a který k ničemu, donesu domů třeba 3 hodiny záznamu. Z toho pak samozřejmě většinu vystříhám, takže výsledek má třeba 20 minut.

magdon:

ale netočíš souvisle - co ti brání to mít na 3 kartách? Je to bezpečnější i praktičtější.

To souhlasím. Teď mám ale kameru s 40GB diskem, takže tohle neřeším.

magdon:

ale tady je řeč o kartách...

Já vím. Jen jsem chtěl naznačit, že je dobré mít rezervu kapacity paměti. souhlasím, že to jde řešit větším množstvím malých karet. Když jsem točil na kazety, taky jsem jich měl s sebou několik, i když jsem je třeba ani nepoužil.

stirecek*

Ale přesně to jsem napsal - lehce si další karty přikoupí a může stříhat kolik chce. Karta může taky stávkovat zrovna když jsi na dovolené, když jich máš víc, není problém, když máš jednu, tak jsi někde... a zrovna když ji nejvíc potřebuješ. Z dovolené si dovezu ani ne hodinu záznamu, ale beru třeba dvě tři kazety...co kdyby se třeba roztrhl pásek. A snažím se točit tak, abych nemusel stříhat. Stejně se na to většina lidí podívá ještě přes kameru, takže vypálené dvd je už jen jako zapomenutá záloha v propadlišti dějin:)

Tak to ne, mezi lidi pouštím až hotové dílo. Za prvé by dvouhodinový záznam s množstvím nezajímavých záběrů asi dost nudil, za druhé, na takových akcích bývá i 50 lidí a těžko jim to pouštět přímo na kameře. Navíc k tomu přidávám titulky, komentář a občas nějaké hudební pozadí. A zatím mám docela úspěch (tisíce děkovných dopisů*smich*)

No o tom to je, točit tak aby se to muselo stříhat minimálně, točit 3 hodinová videa s 90% balastu to umí každý *smich*

Jistě, na dovolené si rozmyslím, co budu točit. Ale u akcí, kdy nemám tušení, co bude následovat v nejbližší vteřině, prostě musím točit prakticky všechno. Teprve během záběru se ukáže, jestli to k něčemu bude. Když ne, nezbývá než to pak vystříhat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]