Zdarec. Mám 2 bankovní účty. AirBank- hlavní, Česká Spořitelna vedlejší. V mobilu mám nastavené výchozí platby skrz appku My Air (AirBank), a zapnuté "kromě případů, kdy je spuštěna jiná platební aplikace". Takže platby rozsvícením telefonu skrz AirBank fungují, ale Google Pay ne. Jednou jsem s G. Pay zaplatil, ale jinak mi to hlásí, že touto platební metodou nezaplatím (přiložím telefon se zapnutou aplikací, kde vidím foto karty a nápis přiložte a zaplaťte a po přiložení se apk zamyslí a vyskočí chybová hláška). V tu chvíli se na platebním terminálu rozsvítí "použijte magnetický proužek, nebo čip", a musím zaplatit kreditkou kontaktně. V takové situaci jsem se ocitl již 2krát. Jednou u Vietnamců jsem opět chtěl platit Google Pay a ten samý nápis ale telefon jsem dal od terminálu pryč a zničeho nic se objevila modrá fajfka, a zaplaceno. NEVÍM JAK, ALE ZAPLACENO Je chyba v telefonu nebo v bance?. Karta je aktivována a zapnutá na bezkontaktní platby v mobilu. Možná bude chyba v mobilu, protože mi už párkrát před tím zlobilo placení skrz AirBank. Aplikace mi hlásila, že nemám NFC a nezaplatím. NFC jsem zkoušel vypnout zapnout, reset telefonu nepomohl. Pomohlo až vypnutí telefonu na 8 hodin (přes noc), a záhadně to začalo fungovat. Díky za rady a pomoc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.