Nejste přihlášen/a.
Chystám se stavět dům z cihel,ale dnes je na trhu tolik cihel,že mám dojem,že je podstatně jedno jaká cihla bude použita,poněvadž mi to púřipadá,že projektanti dostavaji provize,jakého výrobce doporučí.Rád by věděl zkušenosti jestli je lepší třeba ytong,nebo porotherm,heluz atd.každý totíž chváli své.to mi je jasné.jde mi o cenu / kvalita cihly.díky za odpověď
Já stavěl z tohoto: liapor.cz/...
Nevím jak dnes, ale měly slevu až 50% při objednání komplet materiálu na stavbu.
Možná by stálo za to jim zavolat liapor.cz/...
U mě rozhodlo především to, že mám fa.Liapor cca 150m od pozemku
berivo, není důležité z jakého materiálu postavíte dům. Všechny materiály jsou certifikované, schválené a doporučené. Není nejlepší materiál. Vše má něco pro a proti. Tisíce stran již bylo popsaáno tímto tématem. Pokud Vám někdo řekne, postav to z tohoto, ať sdělí proč. Rovněž když někdo sdělí z tohoto ne, tak proč.
Ze zkušenosti, postavte co nejslabší zeď a doplňte jí silným izolantem. Nevěřte tomu, že tento druh cihly se nemusí zateplovat, páč tvrdím že, každý matroš se musí zateplit a žádný matroš se nemusí zateplovat.
Jde o to, kdo to porovnává a s čím se to porovnává.
"Rád by věděl zkušenosti jestli je lepší třeba ytong,nebo porotherm,heluz atd.každý totíž chváli své" To je naprosto normální, že si každý chválí to z čeho postavil. Přeci majitel domku z Heluzu nebude tvrdit, nejlepší je dřevostavba.
Cena..."jde mi o cenu" jde o cenu za postavní, nebo za provoz stavby? Ledničku si koupíte třídy "A", domek chcete ve které třídě?
ICQ 55180641
mě se líbí taky porotherm (pálená klasika)i heluz. do ytongu bych šel u menšího domku,pro větší sem spíše pro použití uvedené keramiky, přemýšlím, že má možná i méně spár vzhledem k velikosti cihel. Ale stavte cihla plus izolace. Jen samotná cihla sou vyhozené peníze z okna - za cenu cihel i za cenu později vynaložené na vytápění. Hodně stavitelů a projektantů založených na tzv. steré škole toto nechce slyšet. Dnes je prostě trend - zateplování. (/rozumné zateplování)
Míro, souhlasím: "zateplování. (/rozumné zateplování)"
nesouhlasím " porotherm (pálená klasika)i" páč se starými cihlami to skoro nemá nic společného. Jiná směs hlíny, množství pilin, vysušování párou...Dnešní výroba cihel je stará asi tak 5-10 let.
Ale stejně,cihla je cihla,ať je stará jak chce.Důležitý je prostup tepla,tedy ztráty.Pokud jsou zanedbatelné,proč ještě dávat k další,skoro minimální úspoře dalších 200 000,abych měl na kabátě ještě kožich?
Výrobci sice chválí výrobek,ale státní certifikace nelže,a v tom je nutno vybírat to nejlepší.
JABRAKA
Jabrako vy jste to trošku domotal, co se týká zeteplení tak dodavatelské firmy vezmou Váš projekt a vidí tam zdivo 450mm , navrhnou Vám změnu na zdivo 365mm + izolaci (výsl. koef. prostupu tepla je stejný jako pro 450mm nebo ještě o něco lepší, ale platíte míň za cihly). Spíše takto jsem to myslel. Nikoli ve smyslu 450 zdivo + 500mm izolace (blbej příklad), zas až tak bohatí nejsme že.
jedno to neni,zalezi na kazdem co bude preferovat.ytong je treba nejlepsi z tvarnic, ma dobry tepelny odpor, dobre se snim dela, ale je drahy.q por je treba levnejsi varianta ytongu neni tak kvalitni ale ma lepsi cenu.heluz sou levnejsi variantou porothermu.treba kdyz kamarad delal s heluz tak si stezoval ze se pri rezani víc rospadaji nez porotherm.vsechno ma sve pro, i proti a clovek si musi vybrat a rozhodnout co se mu bude vic zamlouvat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.