Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chytit kunu?

Od: zoee* odpovědí: 65 změna:

Chtěla bych se zeptat jestli někdo netuší, zda je možné se zbavit kuny vejcem napuštěným antidepresivy a prášky na spaní. Popřípadě kolik těch prášků by jí stačilo na předávkování. Děkuju, už jsem vážně zoufalá...

65 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

helca*
hodnocení

1x
ja myslim ze je trestne ji zabit ,ale kuny nesnasi hluk ,zalezi na tom kde se ti usadili.napis
zoee*
hodnocení

Ale mně je jedno jestli to je trestný. Na půdu jsem dala rádio, ale po dvou týdnech jí to očividně vůbec nevadí. Je to strašný zvíře, taky je mi ji líto, ale myslim si, že pokud by se dala nějak předávkovat práškama a třeba by se ji udělalo hodně špatně, tak by přesídlila někam jinam.

hodnocení

0x
Mozna by stacilo rozmistit vykaly od jejich prirozenych nepratel.
zoee*
hodnocení

A kdo je její přirozený nepřítel?

Treba RYS, nebo si dojdi do ZOO pro trus z nejake jine velke kocky (lev, tygr). Pry fungujou i panske vlasy a psi chlupy z neumytejch psu. Osobne bych zustal u toho Rysa. Kdyz se kuny nezbavis aspon nebudes mit doma jedinou mys:)
zoee*
hodnocení

Že tam nebude ani jedna myš! No tak to není pravda, tahle kuna je na baterky! V listopadu, to tam ta kuna už byla, jsem chytala myši. Bydleli tam 2! A kuně očividně nevadilo,že tam jsou...zabraly až pastičky.

K tomu zoo to tám mám jít na informace a zažádat si třeba o kilo lejn? Příjde mi to ujetý. Nastražila jsem jí vejce se zajímavým spacím mixem...tak snad si šmákne.

Kuna nikdy neloupí ve svém rajonu!
aali

TAK,TAK NELOUPÍ A JE TO MOC CHYTRÉ ZVÍŘATKO,SOUSEDKA SI KOUPILA FRETKU A KUNA SE ODSTĚHOVALA*tuc* MYSLÍM ŽE I TA VAŠE KUNA DOMÁCÍ ZMĚNÍ LOKAL KDYŽ TAM POŘÍDÍTE NĚJAKOU TAKOVOU ŠELMU..ALE PAK PRODAT A NEZABÍJET!

ekonom*

A kteří to jsou?,že by komunisti?

hodnocení

0x

Zkuste toto: deramax.cz/...

sharkhellwet

vyhozené peníze ani lejna nepomáhají,to bych tam musel dávat pořád nový

helca*
hodnocení

0x
hele mi jsme ji meli na pude i s celou rodinkou asi mesic nic, nic nepomahalo vsecko co se tu pise,lejno vlasy... jen to radio ji -je vyhnalo apak jsme zadelali vsechny mozne skulinky a maji smulu,hele ale kdyz nemuzou na pudu ty bestie vlezli synovi pod kapotu auta a dali si kabel k veceri.preju mnoho uspechu
zoee*
hodnocení

Zadělat přístupový cesty by bylo fajn, ale ona jich tam má asi hodně a já se tam k nim nedostanu... Jsou to strašný potvory. Jsem našla nějakou radu to vykouřit sírou. Tak to zkusim v pátek, pokud nezabere moje vejce...snad to přežiju.

kremlis*

Mám ten samý problem kuna si mi udělala pelech v tapetýrunku v haupně nad motorem.Všechno vytrhala a když parkuju u baráku tak tam leze.Co proti ní mám udělat.Děkuji.

ok2an
hodnocení

0x

Držím palce. Já s nimi mám problémy mnoho let. Tento týden mi 3x překousaly ukotvení anténního stožáru.Tak jsem jim připravil překvápko. Místo padákové šňůry tam dám tenkou dvoulinku a připojím ji do zásuvky. Ať si pošmáknou na elektronech.

8976*
je chytrá na to nepude, cítí el.mag. pole

xxx*
hodnocení

0x
My měli kunu ve stodole. Poradili nám rozprostřít všude lidské vlasy. Zabralo to, bohužel - přestěhovala se do chalupy. Roztrhala vatu pod střechou, pročurala a prokadila co se dalo. Vše zničeno. Zkusila jsem nahlas rádio v každé místnosti a na plné pecky, zatím to zabralo. Od té doby je klid. Teď rychle sehnat řemeslníky ať zadělají každou možnou díru kudy by se do patra chalupy mohla dostat a do stodol a chlívu naklást pasti. U deratizátorů jsem koupila napuštěná vajíčka nějakým sajrajtem, prý když to nezabere, mám koupit pasti. Tak hodně štěstí...
ok2an
Já si to myslel také, že cítí el. mag. pole a je to pravda. Překousaly poslední padákovou šňůru. Zbývá jeině jed.
ph*
Měla jsem známého a ten měl doma kunu. Věc, která na ni opravdu platí - moč. Je to sice trošku nechutné. Ale stačí minimální množství. Kuna byla pryč a dodnes se nevrátila. Asi spíš mužská moč.

kyytka
hodnocení

0x
přece se prodává plašmyš:o)a ten jí vyžene,ultrazvuková frekvence,člověk ten zvuk vůbec neslyší,nejmenuje li se Kuna:o)znám jednoho takovýho a ten to taky slyšel
binka*
Ani plašmyš jí nevyžene. Alespoň tedy tu naší kunu. Tento ďábelský přístroj jsme dali na půdu, kde bydlí, už na začátku roku a dodneška nám dupe nad hlavou. Včera zrovna s naší kočkou závodily na střeše.

kate*
hodnocení

0x
Kuny také nemají rády pach jiného zvířete. Stačí když dáte na místo kam chodí, chlupy ze psa nebo jiného většího zvířete. Pach by ji měl odpudit. Tedy nám tato rada pomohla.

gridiq*
hodnocení

0x
rozhazet psi hovinka? :)
binka*
třeba, ale hlavně aby ten pes byl větší, než ta kuna ...takže hovínka od čivavy asi nezaberou ...*haha*
al bunda*
Někde jsem četl, že spolehlivě fungují výkaly velkých dravců - že by stálo za úvahu se poptat v zoo po výkalech lva, tygra či jiných velkých koček.

mihahami*
hodnocení

0x
Já měl problém s kunou v autě. U nás vyrábí elektronické plašiče na kuny. jeden jsem si kouil do auta a kuna je pryč. dělají i plašiče na půdu. Buď do sítě nebo na baterie.
kuna*

plašiče jsou na nic a výkaly tygra nebo rysa nezabraly.mám ji tam.

bondy*
hodnocení

0x

Chudák kuna, to bych nezkoušel. Zkusil bych ji vypudit nasazením krtka. Jenže jak se pak zbavit krtka?

P.S. Moderní antidepresiva jsou bezpečná co se týče předávkování, tudy cesta nevede. A po prášcích na spaní se kuna prospí a řádí dál jak divá!

zoufalec*
Včera jsem nechal svého králíčka na zahradě aniž bych věděl že máme na zahradě kunu.Dnes jsem přišel na zahradu a nemohl jsem se ho nemohl dovolat az po velkem hledání sem ho objevil pod chatou s ukusanou ale nevim jestli to vubec byla kuna. Všude nebyla ani kapka krve a hlava ale hlaně chci vědět jak tu svini chytit.
al bunda*
Do sklopce, kde nalíčíš zbytek toho králíka...

hodnocení

0x
Kuny máme na chalupě několik let. Odchovaly tam spoustu mláďat a vždy se rády vrací. Postupně stačily totálně zlikvidovat izolaci v podkroví a prochcat stropy. Vyzkoušel jsem snad všechny rady, na které jsem narazil na netu - psí chlupy, lidské vlasy, několikadenní řev z tranzistoráku, naftalín, voňavku, elektronický plašič (ten byl asi nejúčinnějjší, ale akorát se ta potvora přestěhovala do jiného kouta a dobře se skryla za izolaci). Naposledy jsem koupil Ratimor návnadu a zjistil jsem, že jí velice chutná, ale asi moc neublíží. Včera jsem dovezl sklopec a nachystal jsem jí dovnitř polštářky Ratimoru, když jí tak chutnaly a přidal sušené švestky. Chytila se hned napoprvé. Překvapilo mě to, protože někteří zoufalci upozorňovali, že je kuna citlivá na lidský pach a delší dobu se těmto nástrahám vyhýbá. Teď jen musím doufat, že se mi sem nenastěhuje další. Ale po takové době to byl koněčně první úspěch.
aknel*

A když se chytne do sklopce,co s ní potom?Náš barák sousedí se zborem,kde si ty potvory pěkně užívají a v noci vyráží na tah.Je rachot po celý ulici a to nemluvím o tom,jak řádí každou noc náš pes(spí s nama v ložnici:))Manžel nadával,že buď mám vyhnat kuny nebo poletí pes na dvůr i se mnou*plac*!

mrkulin

Jak co s ní?Je to veřejné nebudu Vám tu popisovat jak s ní skoncovat .Ale je hodně jednoduchých způsobů jak jí zakroutit ...

clandestino

Co s ní? takže otrávit ji a nechat pomalu v bolestech chcípnout někde na půdě, kde vám navíc bude smrdět, je v pohodě, ale na to, zabít normálně nemáte vitamíny?

my*
hodnocení

0x

Zaručeně zabírá něco z vlka. Moč, trus,chlupy ... cokoli.

Jakmile to kuna ucítí uteče a už se nevrátí. Ověřeno.

staland
hodnocení

0x

našel jsem způsob,jak se 100% zbavit kuny.Na misky na půdě nalijte čpavkovou

staland
hodnocení

0x

našel jsem způsob,jak se 100% zbavit kuny.Na misky na půdě nalijte čpavkovou vodu a do rána je tam nemáte.Vyzkoušel jsem a funguje to na 100%...

tfou

nastehovala se mi do auta, lidske vlasy v puncose nepomohly, dokonce je vystourala z mista kde se ji libilo, tak jsem nastrazil na jedinou pristupovou cestu (prazdnou) past a chytla se , jenze se u auta objevuji dalsi nove kuni bobky, takze mam dalsi navstevnici...

ichra*
hodnocení

0x

Ahoj,

nevím, zda máte ještě problém s kunou. Ale manžel vyrábí odpuzovače kun a podle objednávek to zabírá. Ten pisklavý zvuk, který plašič vydává, ji vypudí. Tak jestli je to stále aktuální, napište.

Zdravím, Ivana.

aknel*

No zkusili jsme ten čpavek a druhý den byly pryč*palec*Takže je už klid.Přestěhovaly se do baráku asi 200m od nás:).

ikivot*

Co to je čpavková voda?! *nevi* A hlavně k čemu mi bude na půdě, když tam není a bydlí mezi sádrokartonem a taškama. Nebo se ten čpavek dostane i přes sádroš do izolace?! To by bylo super!*palec*

Zatím to řešíme rádiem fakt nahlas, ale z toho už blbnu i já, protože pracuju primárně doma... *zed*

aknel*

Čpavek jsme koupili v drogerii a manžel to dal na pět míst,kudy nejvíc chodí-nalil asi tak 2 cm do sklenic a pro jistotu je popsal.Byl to pěknej smrad,po týdnu tam šel dolít zbytek a zatím je klid.

ikivot*

Díky. Zkusím to. Ale musím to dát někam ven, protože venitř nám neběhá.*placni*

Muzikoterapie zatím funguje, máme týden klid, ale hrajem dál, kuna s prý ráda vrací!

ikivot*

Vyzkoušeli jsme toho fakt hodně: rádio na plné pecky fungovalo jen když hrálo skoro nonstop, stačilo jednou hrát jen pár hodin nebo nedejbože vynechat úplně a v noci se opět ozvala, blikačka na kola není venku moc účinná, pepř a čili časem rozfoukal vítr, čpavek venku rychle vyčpěl...*zed*zdálo se, že jediné řešení je komplet přetěsnění celé střechy a znovuucpání všech možných i nemožných děr. A to po zahradě běhá asi 7 různých koček, ale očividně si s kunou nedělali vzájemné problémy. Nakonec se ale stalo něco, čemu jsme málo věřili - podařilo se nám jí chytit do sklopce! Na sušené švestky! Haleluja! *slunce*Když jsem ji v tom sklopci uviděl, málem jsem začal dělat hvězdy, žena, které jsem to volal do práce, projevovala takové nadšení, že jí pak několik kolegů přišlo popřát k výhře v jackpotu sportky... Kdo nezažil život s kunou nad hlavou, ten to nepochopí... Přiznávám, chtěl jsem ji zabít, utopit, zastřelit, zardousit, otrávit, strašně ulížit a taky bych to (chytit ji v noci) udělal. Ale ty oči jako korálky, růžový čumáček a hunaty kožíšek, kdo by odolal... :) Tak jsme ji zavezli hodně daleko a hodně hluboko do lesa, aby si žila kde má a necpala se do baráků. Snad to vyšlo*modla*. Přikládám její fotku a všem ostatním přeji lovu zdar. Ivo

PS: Sklopec pečlivě schovávám, blesk sice neudeří 2x do stejného místa, ale u kun bych si tím tak jistý nebyl...

Jak chytit kunu?
kejki3

A to na vás neotevřela tu zubatou tlamu? Stejně se přistěhuje jiná, jsou přemnožené, protože vzteklina je prakticky vymýcená a jiného predátora nemají.

ikivot*

Se ví, že otevřela. Řvala jak tur, skákala na pletivo, kam až to šlo prostrkovala pracku a snažila se seknout... Proto, když jsem ji pouštěl, tak jsem měl v druhé ruce pořádný klacek, kdyby náhodou nechtěla utíkat, ale bojovat... :)

To že se v revíru usídlí jiná vím. Jen doufám, že bude i jinde bydlet.

adela*

Dobrý večer,

jsem velmi zoufalá, proto hledám pomoc na internutu, kde jem právě našla i Vaši nabídku. Stále manžel vyrábí odpuzovače kun? Pokud ano, moc prosím, kontaktujte mě. Děkuji Je to moc naléhavé, nic nezabralo! žijí s námi již 5 let.

martina30*

Já jsem slyšela ,že se použije (hovna od Lva,Tygra)...*nevi*

doplněno 01.12.08 22:19:

Mě se to vše nechtělo číst,ale vidím,že Lego už to tu psal a souhlasila bych s ním*palec*

ekonom*

Který pako tady radí lidem,aby si sháněli hovna od tygrů,tyd je za chvilku budou prodávat na kila!

kejki3

Asi jako na lidi, na každou fuguje něco jiného, už jste zkoušeli chilli? zahrada.cz/...

pavelch*

prosím o zaslání informací o plašiči kun a kontakt na Vás. Děkuji Pavel

frf
hodnocení

0x

Ahoj,někde na netu jsem četl,že je dobré dát na půdu blikač z kola a fakt to funguje.Kuna se sama odstěhovla.Kdo by taky vydržel na půdě,kde přerušévaně bliká celou noc světlo.A do toho smrdí čpavek,ten mají v drogerii za dvacku půl litru.Nakapal jsem na hadru a tu dal do igelitovýho děravýho sáčku.Ale mám strach to poradit všem sousedům protože když si všichni dají na půdy blikátka a čpavek,tak ta kuna si zvykne,tak jak si zvykla na vlasy a puštěný radia,který mají všichni.Nevěřím,že by to vzdala a opustila lidi a šla zpatky do lesů a skal odkud pochází.Ale toto fakt zatím funguje 100%

pavol*
hodnocení

0x

Měl jsem na chalupě párek kun skalních. byly velice hezké a každý večer kolem 22.30 hod. se vydávaly na lov a kolem 01.00 se vracely zpět pod střechu chalupy. Protože jsou to zvířata hravá,také zlikvidovala tepelnou izolaci pod střechou. Nebudu popisovat další zážitky, tedy: zjistil jsem kudy kuny dovnitř přicházejí a odcházejí. Ucpal jsem všechny zbylé otvory, kde se může dovnitř dostat, mimo jediný kde pravidelně vchází a vychází na lov. Za otvor na izolovanou podložku jsem položil 2 ocelová sítka navzájem oddělená a přivedl na ně 220 V. Sítka jsem dal cca 10 cm od sebe, aby došlo k úrazu krokovým napětím. Po odchodu kun na lov jsem přívody strčil do zásuvky, ráno jsem vše vypnul, kuny jsem už neviděl, později jsem se dověděl, že jsou u souseda. Doporučuji nechat zapojení provést odborníkovi- elektrikář.

hodnocení

0x

Teď jsem byl zkontrolovat na chalupě sklopec a byla tam. To už je čtvrtá kuna, co se chytila za krátkou dobu. Kdo ví, kolik jich tam ještě odchytím. Nevím, jestli to jsou mladé, které se tam narodily a pamatují si, kde to bylo, nebo to jsou prostě další kuny a ten boj s nima je nekonečný.

miljan*

Jestli jsi humanista a nosíš je daleko do přírody, tak si je kroužkuj, aby to nebyla ta samá. *smich*

jirkajirkajirka

Neporadil bys prosím, kde sehnat sklopec na tu kunu?

Díky

Jirka

zelenyropak*
hodnocení

0x

Jenom na okraj. Kuna není blbá. Nikdy si nevezme návnadu s jakoukoliv chemikálií. Jediným osvědčeným způsobem je chytit ji do nastražených želez. (Ovšem je to protizákonné)Je nutné zjistit, kudy do domu leze a tam položit natažená a zajištěná železa bez návnady a nechat je tam tak dlouho, až si zvykne na jejich pach, což je asi měsíc. Potom je odjistit, ale nedotýkat se rukama. Výsledek je ovšem jen pro silné žaludky. Humánější způsob je , místo želez tam nainstalovat oboustraný sklopec(viz.Myslivost) a postupovat stejným způsobem.Živou, chycenou kunu je potřeba vypustit daleko od lokality. Nutno ovšem podotknout, že tam, kde se uvolní lovecký revít jedné kuny, brzy se tam nastěhuje jiná.

clandestino
hodnocení

0x

Jakékoli trávení je ubohost a nechutné týrání zvířat. Chyťte kunu do sklopce - na internetu je hromada návodů na výrobu, popř. napište na mail a já vám schéma sklopce zašlu. Není také problém jej zakoupit. Po odchycení kunu rychle a bezbolestně zabijte. Jako návnadu použijte vejce, ideálně potřené žloutkem, nebo ovovce - švestky, třešně, klidně i sušené, někde jsem dokonce četl o marmeládě (s tou zkušenosti nemám). Ale trávení opravdu ne - nejvíc mě vytočí, když lidi nadávají na myslivce, jako na "vrahy v zelených kamizolkách, kteří střílí zviřátka" a pak jsou schopni ono zviřátko otrávit vejcem napuštěným fridexem (tohle opravdu není rada, doufám, že to nebudete zkoušet). V dnešním obecném povědomí je asi rychlá smrt zastřelením ošklivá, ale pomalé umírání, týdenní trápení, blití krve a rozežraných vnitřností je asi OK.

jan*

Prosím, zašlete mi schéma na sklopec na kunu. Děkuji Müller.

clandestino

Dobrý den, pokusím se sdělit svoje zkušenosti :) Nejpoužívanější typ sklopce je zde myslivost.cz/... Prakticky všechny sklopce jsou stejné, liší se pouze spoštěcím zařízením. Já osobně používám spouštěcí zařízení, které je snad trochu srozumitelně znázorněno na obrázku v příloze. Je velmi citlivé, do takového sklopce není problém chytat myši. Bohužel nyní nemám k dispozici fotoaparát, nemohu jej tedy vyfotit. Veškeré další dotazy rád zodpovím.

Jak chytit kunu? #2

kareliiii
hodnocení

0x

jo kuna je prej prevít ,ale naše jsou moc fajn,co je máme na půdě tak se nám nestratí slepice sama je vlastně chrání před druhejma,jo a rádio?dcera si vyhrávalaže řvalo jak na lesy a stajně u nás žůstala Jo a máme ji na půdě kde se v zimě věší prádlo a spokojeně si tam vegetuje někdy na sebe dokonce koukáme ,ale jinak je to pěkný zvířátko

mkuna
hodnocení

0x

To se nestydíte mne tak pronásledovat? Já vás všechny mám ráda! Ale když mne naštvete, tak na vás udělám kuní ksicht!

Mám ráda sysrová vajíčka a sušené švestičky, tak prosím dvakrát denně.

Zdraví vás všechny vaše KUNA

P.S. A na Moravě máme celé naše město, hééééč - KUN- štát.

clandestino

A kousek odtud je Kunčina Ves a Kunice... Taky jsem odtud :-D

karl*
hodnocení

0x

Když do vejice dáš jed na krysy má to lepší účinek, je jedno kolik se tam toho dá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak se zbavit kuny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]