Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komín v sauně, průchodka stropem / střechou

Od: samotcze®
Zdravím, stavím si saunu v bývalém chlévě, mám dvouplášťový komín s 5 cm izolací (vnější průměr 220). Půjde mi mezi stropními trámy, které jsou od sebe 42 cm. Chtěl jsem nějakou certifikovanou průchodku, ale nic jsem nenašel. Prodejce mi doporučil použít nehořlavou vatu, omotat kolem komínu v tloušťce 10 cm, což by mi přesně vyšlo do zbývajícího prostoru mezi trámy. Je to ale takto požárně v pořádku? Přikládám foto pro ukázku o čem mluvím. OSB asi uřežu ještě více kolem komína. U střechy chápu žádná průchodka není potřeba, ale je nutné dodržet 10 cm mezeru od hořlavých částí, tak alespoň praví výrobce komínu.
Díky nic
Vata tato
kominy-bokra.cz/...

Komín v sauně, průchodka stropem / střechou
Komín v sauně, průchodka stropem / střechou #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]