Dobrý den,po 40ti letech jsem zkusila doma udělat čokoládu.Klasika:kakao,ztužený tuk,cukr moučka, sušené mléko.Cokolada hotová,ale nejde z formiček.Nejspis jsem zapomněla,jestli stačí formičky vypláchnout vodou,nebo vytřít máslem.Prosim,kdo ví,ať mi poradí.Predem děkuji Jana.
Dobrý den, já bych tento problém, býti v této situaci, zkusil řešit tak, že bych formičky s hotovou čokoládou položil obráceně na plech a zahříval je fénem tak dlouho a zároveň opatrně, až čokoláda sama vypadne (ale ne tak, že vyteče). Ovšem, je to jen nápad, který nemohu vyzkoušet a Vy tu možnost máte. Hlavně si nespálit prsty. Zdravím!
Formičky jsme vyplachovali studenou vodou. Stejně se vyklápění vždy nepovedlo. Formičky letěli do koše a teď čokoládu lijeme do malých papírových košíčků a silikonových formičkových plat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.