Netopíme už 2 měsíce. Spíš je problém horko v noci. Zatím jsme to některé dny řešili režimem freecooling na rekuperaci (přisávání chladného nočního vzduchu), ale dnes už jsem raději připravil klimatizaci - co kdyby. Má být zatím nejteplejší den.
Můj kotel mne nijak netrápí a netrpím na něho. V první polovině května když byly deště tak jsem občas ráno a večer když bylo nejchladněji zapnul kotel a trochu si zatopil.
To je těžký jednoznačně odpovědět.Záleží na typu domu,a osobním nastavení.Tím myslím že někomu je pořád zima,někdo se stále potí.Moje odpověď-ano na chvíli jsem k večeru zapnul elektrokotel.Včera 30.5. teda už ne.Ani dnes už nebude zřejmě potřeba.
Dobrý den, přitápět (u nás v nížině) není nutné už dlouho. Ovšem, je-li v bytě žena, topit se musí, protože těm je zima už z podstaty (mají v těle méně krve, než muž) a snad každé je tzv. vlezlo "od nohou" (hlavně večer u TV nebo knížky). Zdravím!
Kotel nevypinam nikdy. Ma piezoelektricke zapalovani, takze se zapali dle potreby a plyn spaluje jen kdyz topi... zadny vecny plaminek. Jednou za cas sam od sebe protoci cerpadlo, aby nezatuhlo... Tenhle tyden jeste po ranu klesala teplota v obyvaku teplota pod 19 stupnu, takze rano byly radiatory teple od toho, jak kotel nad ranem pritopil.
smode2
V rámci spotřeby a komfortu je vaše řešení patrně nejlepší.
Od března už topíme jen klimatizací, denně protopí 3-4kWh (v březnu 4-6kWh), to už nemá smysl ládovat do kamen, kdy se ještě nepřiloží a už je horko a zase se to brzy ztratí. Klimatizace dohřívá celý den na 24°C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.