Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splachovací ventil po čištění nefunguje

Od: 1jana® odpovědí: 0

Zdravím, občas mi protékala voda z nádržky WC (keramika JIKA). Předpokládala jsem, že tam bude vodní kámen, případně nějaké nečistoty. Vytáhla jsem ventil ven, očistila. Teď mi nefunguje po smáčknutí tlačítka splachování. Zobáček, který vytahuje vnitřní část (na foto modře) nesedí na výstupku válce. Možná jde i hůř modrý válec posunout, nevím jak lehce šel dřív. Nečistila jsem poprve, ale nikdy jsem problém s tímto neměla.

Mám nový splachovací ventil, jiný typ, ovšem u starého je u dna nádržky přišroubovaný lem starého ventilu - plast. Šlo by sundat lem a dát ten jiný ventil? Je to práce pro odborníka? Asi mezi keramikou a lemem bude nějaké těsnění?

doplněno 09.09.24 19:40:

Vyřešeno.

Splachovací ventil po čištění nefunguje
Splachovací ventil po čištění nefunguje #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]