Dobrý večer, chceme kúpiť novostavbu domu, ktorý má PENB z konca roku 2021 keď začínala stavba a s hodnotením B. V tomto preukaze je ako spôsob vytápění uvedený plynový kotol avšak dom je teraz pred kolaudáciou a je v ňom elektrokotol. Realiťák nám podsúva možnosť, nech si ešte priplatíme a vymenia ten elektrokotolza tepelne čerpadlo, pretože ževraj s tým elektrokotlom je možné že podľa momentálnej (2024) normy už nebude spadať pod B ale C. Ide nám o to získať menší úrok na hypotéke a preto aby to bolo B. Neviem do akej miery realiťák kecá kvôli vyššej cene no zaujíma ma či pri predaji bude stačiť PENB z toho roku 2021 pre banku, aj keď tam je teraz iný druh vytápění alebo sa to bude robiť na novo? Čo som tiež zistil sám počas obhliadky a street view, že sa pár vecí zmenilo medzi pôvodnou projektovou dokumentáciou podľa ktorej bol robený ten PENB v 2021 a momentálnou realitou. Neviem aký vplyv na to by to malo? -> namiesto AKU porotherm medzi jedným a druhým domo boli dané 2x Porotherm 30cm vedľa seba, namiesto SDK stien na poschodí sú Porotherm 140 steny. Pri hľadaní informácii online som zasypaný samími ponukami ohľadom toho ako to s PENB pri predaji má byť namiesto nájdenia relevantných informácii. Diky moc za pomoc a odpoveď!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.