Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat zdejších členů, co si pamatují starší léta - jak se před 50 lety dotahovaly ojnice, které neměli normálně šálky ale odlévané pouzdro z hliníku (babbitt)?
Jde mi o to, že jsem narazil na druhé zařízení (předtím starý motor a teď kompresor) co mají ojniční šrouby jištěné navzájem drátem (drátová pojistka) ale problém mě vždy nastane při skládání - stejné hřídel i ojnice bez zásahu, vše zcela totožené jak před složením a např. při utažení na 10Nm jde ojnicí pootočit s větším odporem.
Chápu tedy správně, že se tyhle starší ojnice dotáhnou a následne povolí tak, aby šlo lechce točit s ojnící a aby byly díry pro jistící drát kolmo na ojnici( tak jako předtím)? Jinak mě to hlava nebere - přitom při povolení těch šroubů bylo potřeba vetší síly.
Děkuji M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.