Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
podařilo se mi sehnat 2x jednotku starého kompresoru atmos - dvoustupňový s výkonem 28m3/hodinu s výstupním tlakem 15 barů. Elektromotor u něj je 5,5kW - teď je mám rozdělané a stav je více než vynikající - prostě stará poctivá práce ( ty nové kompresory atmos se s tím vůbec nedají srovnávat)
první stupeň je píst 100mm a z něho jde vzduch při 6 barech do druhého stupně - píst 60mm, kde se zmáčkne na těch 15 barů
A jelikož dělám kompresor primárně na pískování - je moudré z těch dvou postavit klasický kompresor jednostupňový - tzn vyměnit jenom válec a píst pro ten druhý stupeň za ten 100mm a jenom výstupy spojit do jednoho (hlavy,ojnice, šroubení jsou stejné pro oba stupně)? tzn že bych neměl na výstupu 15 barů ale těch 6 barů ale s 2x vyšším množstvím dodávaného vzduchu? Pokud ano, utáhne mi takový kompresor pořád 5,5kW elektromotor?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.