Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční výkopová práce- cena?

Od: hankas® odpovědí: 43 změna:

Dobrý den,

jedna firma z okresu Rakovník mi bude ručně kopat 15m dlouhý pás kolem jedné strany domu , hluboký asi průměrně 80 cm a široký asi 60 cm. Budou dávat nopovku a kačírek. Zpět musí hlínu zasypat. Kolik by to přibližně mohlo stát? Když jsem si to počítala podle ceny na netu vyšlo mi o mnoho méně, než od soukromé firmy. Děkuji za odpověď.

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

2x
Dobrý den, bohužel Vaše otázka je podobná jako "kolik zhruba může stát samostatně stojící dům u většího města?". Velmi zjednodušeně záleží na typu půdy, zda je v ní hodně kamení, použité nástroje, počet pracovníků, požadovaná rychlost provedení atd. Počítal bych že se cena může pohybovat od 1000,- do 4000,- Kč za metr (tzn. v rozmezí od 15000 do 60000).
hodnocení

Moc děkuji za odpověď.

hodnocení

Teť mi volal pán z firmy, že to spočítal na 76 tisíc. Chce tam dát kačírek, 1m na výšku .

vilik*
Hahaha.
5000 výkop bagrem, cena kamene z lomu 10000 i s dopravou, zaházení taky za 5000, i když to přeženu. Odklízení vykopané zeminy a nopovka, kolik by to mohlo stát?
A ještě to bude stát za prd, protože tam nebude ta izolace.
hodnocení

Proč by tam nebyla izolace, bude tam navařená IPA a ta hadice s dirkami,nevím,jak se to přesně jmenuje. Taky bude dávat 1m kačírku na výšku, krát 15 m, no a tu nopovku taky.

vilik*
No, už mlčím.
Objednejte si to a buďte ráda za tu cenu.
Pokud z vás musel podrobnosti, mající vliv na celkovou cenu, tahat takovým způsobem, jakým jste dala dotaz a jak jej doplňujete, tak musí mít svatou trpělivost.
Ono se nakonec ukáže, že v ceně je ještě mahagonové schodiště přes 3 patra, a pak vlastně cena bude velmi nízká.
hodnocení

Já jsem zde zadala parametry a ptala jsem se na přibližnou cenu. Jaký budou používat materiál si firma rozhodla sama.

Myslím,že nopovka, kačírek a IPA se používá standardně. Takže nakonec jsme se domluvili na 60 tisících.

Nějak mě to pořád nedá. Odkud kam bude IPA?
hodnocení

Podle mě asi od země nahoru na zeď,hloubka bude asi od 80cm do 1m,protože zeď od kotelny je pod povrchem země těch 80- 100 cm. Dlouhá podle zdi asi 16m. Já tomu ale nerozumím, jen si to myslím :)

Bude izolace na zdi svařená s izolací pod zdí?
Pokud ne, je to vše zcela zbytečná práce.
hodnocení

Snad ano, já tomu nerozumím, pán z firmy říkal, že to dělá 17 let, tak snad tomu rozumí.

hodnocení

Tak abyste věděli o co asi jde :)

Ruční výkopová práce- cena?

Na jedný fotce tam snad kus nějaký izolace vykukuje, Nebo co to vlastně je.

Chápu, že tomu nerozumíš. Já jen chci říci, že v současnosti moderní metoda odkopání baráku, dání nopovky, dolů děravou hadici a celé to zasypat je jaksi úplně o ničem. Jak teče voda děravou hadicí? Kdo ji vysvětlí, že nemá první dírou vytéci ven a vesele zurčet až na konec děravý hadice? Jak se voda stékající kačírkem k děravý trubce dozví, že má vtéci do trubky a ne vedle ní? Voda si dělá co chce ona, a ne co chceme my. Tedy děravou hadicí zase vyteče ven a teče kudy se jí chce. Hadice nehadice. Voda ve výkopu vesele stojí, dělá podzemní jezero a stoupá až někde najde díru, kterou odteče kamsi pryč. Pokud je na baráku dobře udělaná hydroizolace, odteče výkopem. Když izolsce není, sákne do zdi. Samotná IPA nalepená na zdi nepomůže, když není dole spojená s izolací pod barákem.

berger*
hodnocení

1x

No jo,cena na netu... Kde jste to našla? Ten,co to naceňoval,je ochotný to za ty peníze udělat? Dnes je pro zákazníky zlá doba,na podobné práce je problém vůbec někoho sehnat a ten si to nechá zaplatit. A chcete to kopat ručně,to je to nejdražší řešení. Koukněte tady - poradte.cz/... - nebylo by to lepší? Možná by to šlo i s obsluhou...

hodnocení

Kdyby to šlo bagrem, tak se nebudu ptát na ruční výkop.

hodnocení

1x
Mě by spíše zajímal účel celé akce? Chceš si dobrovolně zalít základy baráku vodou?
berger*

No,počítám,že až se objeví třeba pan Milancukrar,bude mít podobnou otázku...

sebod*
hodnocení

1x

hankas. Jenyk i berger Ti radí velice dobře... A Ty na ně držkuješ? Hm... Jen aby ses poté, co si svedeš vodu do sklepa, tady za chvilku neptala, jaké koupit čerpadlo na její odčerpání. No, komu není rady tomu není pomoci!

hodnocení

Ale já na nikoho nedržkuju,jen jsem psala, co firma chce udělat, ptala jsem se kolik to asi bude stát a že tomu nerozumím, to jsem tady psala. Tak jakou radu jsem tady dostala? Že tam nemají dávat nopovku? Já nevím co tam mají dát, jen vím,že se to tam dává, protože jsem to viděla na hodně domech. Proto se ptám na víc místech, třeba tady. :)

joudis*
hodnocení

0x

Cena záleží jaký budou kopat materiál, ale zpět bych raději dal štěrk. Hlavne cena je nabídka - poptavka, nebo jinak ber nebo neber. Přesnou cenu nikdo nedá když neví souvislosti...

hodnocení

Materiál je hlína a měla přijít zpět,protože je to pozemek souseda,kde má zahradu a slepice. Nemůžeme dávat metrovou vrstvu štěrku.On má zahradu výš, než já dům,protože bydlí nademnou. Z jeho zahrady,mi protéká voda do kotelny,kde zrovna z této strany neni udělaná izolace.

Ovšem nopovka není izolace, že...

hodnocení

Vím,že se to používá kolem domu,aby tam neteklo.

To, že je to v současnosti módní záležitost ještě neznamená, že to funguje.

Důležitý je, vodu vůbec nepustit k baráku.

Obkopáním baráku ji nejen pustíš k baráku a ještě ji navíc uděláš cestu hezky dolů k základům.

hodnocení

Je to firma, tak by měli vědět ,jaký materiál použít, já tomu nerozumím,nejsem zedník. Jen jsem chtěla vědět přibližnou cenu a pokud někdo napíše, že nopovka je nesmysl, tak o tom budu přemýšlet a pořeším to s firmou.

Když řekneš firmě tady vykopejte díru a dejte do ní to a to, já to zaplatím, proč by to neudělali.

Nopovka není izolace.

Izolace, aby fungovala, musí být pod podlahou, pod zdí a pak jít po zdi až nahoru na povrch. Samozřejmě vše musí být svařeno.

hodnocení

Snad to udělají, tak jak mají, já tomu nerozumím.

No, asi by to chtělo napřed vše řádně promyslet a zeptat se na více místech jak situaci vyřešit.

vilik*
hodnocení

0x
Já bych se souhlasem souseda dal do mělkého výkopu 30 cm od zdi zahradní obrubníček, mezi něj a zdivo bych trochu šikmo, do spádu, položil nějaké levné dlaždice. Vy máte dům ve svahu, tak vytvarovat terén a nebo položit dovnitř drenáž a nechat odtékat níž.
Samozřejmě ihned potom, co bych vyřešil tu chybějící izolaci.
Kopat základ ručně je v hlíně pro 2 lidi práce minimálně tak na den, takže bych opravdu poptal po minibagru, který to bude mít za chvíli. Ovšem záleží, kolik je cena za ruční výkop a kolik by stálo přivézt bagřík a kdo by s ním dělal.
hodnocení

Je to v místě kotelny, kam prosakuje voda zhora i zboku. V hořejším místě je podlaha kotelny níž, než zem,asi o metr,který se bude asi možná muset odkopat celý. Bagr tam nemůže,je tam plot od souseda.Nějaká drenáž by tam měla být,ale jaká přesně to já nevím. Oni navrhují nopovku a kačírek. Kotelna je jakoby (plot) hranice pozemku se sousedem.

Děkuji za odpověď.

vilik*
Já měl bagr, který projede 150 cm širokým otvorem.
Když mi vodáci dělali vodu, měli něco, co projede dveřmi. Určitě má soused branku a nebo se dá přinejhorším třeba sundat plotové pole.
Jistě, jde i kopat ručně a může to být i levnější. Jenže vy si to asi nedovedete moc dobře představit, tak raději bagřík odmítáte předem. Já taky kopal odpady a vodu ručně. Pak jsem objevil dobrého bagristu a co udělal za den práce, to bych kopal měsíc. A nestálo to za hodinu víc než hodinová mzda 2-3 dělníků.
Vzal bych na celý den bagr, za jednu dopravu bych nechal vykopat tohle, a pokud by zbyl ještě čas, přidal bych jiné výkopy, které máte v budoucnu v plánu.
hodnocení

Vím,že kopat ručně je dřina, ale bagr se nevejde mezi plot, je tam jen asi 60cm, pak tam jsou tůje.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

vzal bych si na to cigany co kopou, kdyz jsme resili kanalizaci kde bylo tak 40cm mista mezi plotem a budovou tak kopali taky rucne, prisel, podival se, rekl tolik a tolik za metr vcetne polozeni trubek a zasypani a bylo, co se domluvilo to platilo

hodnocení

Tady je vesnice, kde nikdo nemá čas,nebo neni z oboru . Těžko jsem hledala lidi na zateplení střechy. Taky tu nikoho neznám,jen dva sousedy. Jsou tu spíš chalupáři, jen přes léto. Nemohu sehnat ani na přidělání hmoždinek na garnyže.Sousedovi je 76 roků a mladý jezdí domů až večer a zrovna taky přestavuje,tak nemá čas. Alespoň mi položil koberec.Mezi plotem je asi 60 cm místa a tam se bagřík asi nevejde. Ještě se zeptám pána z firmy. Cigánovi jsem vzkazovala po manželce a ani se nepřišel podívat.

dotaz*

Zde je minibagr šířka 70 cm, cena za šest hodin 1601,- Kč. Chce se opravdu poptat v okolí, minibagrů je dost.

pujcovna-vlk.cz/...

hodnocení

0x

Když mi připojovali kanalizaci, tam mi dělal výkopové práce jeden cikán. Ten člověk má na to firmu. Hloubka - šířka byla cca stejná, jenom dlouhé to bylo asi 25 m. Platila jsem 10000 Kč.

hodnocení

0x

Za kolik jste si to vypočítala Vy, je zcela lhostejno.

Jediné kritérium (a u takto malinkatých zakázak zvláště) je to, za kolik je Vám to ochoten někdo udělat.

Ceníková "normovaná" cena v ceníku I/2019 je (v soudržné zemině tř.3) 756Kč/m3 bez DPH. Cena je pouze za výkop s urovnáním dna. K tomu by se ještě připočítával zásyp, obsyp..odvoz přebytečného materiálu...případně hutnění atd.

rene*
hodnocení

0x
Ja bych vam to udelal za 15000 vikopat zasipat a dal bych vam i ten kacirek tel.. 731780617
hodnocení

Bohudík už to mám hotové a na dotaz jsem se ptala v květnu a v červnu to bylo hotové . Schovám si váš telefon,kdybych ještě někdy něco potřebovala. Děkuji za nabídku.

Tak pí.HankaS po zimě napište jak jste dopadla-jak ne-máte vlhko v baráku díky té "melioraci"!

berger*

Hankas,to radši asi nee. Týpek,který v dnešní době zoufale shání kšeft a podbízí cenu - tam bude něco špatně... Něco jiného by bylo,kdyby to byl někdo odtud,kdo chce pomoci,ale toto je náhodný kolemjdoucí. Navíc,Vy jste asi daleko od Ostravy,ne?

hodnocení

Bydlím u Rakovníku a už to mám hotové :)

Pro diesel, jednalo se o kotelnu, ne o byty. Zatím, je to v pořádku.

To že zatím je to OK jsem četl,pasl jsem na jaře-prostě za cca rok!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]